Εκτέλεσαν 15χρονο για βλασφημία

Εκτέλεσαν 15χρονο για βλασφημία

Μέλη μίας ισλαμιστικής οργάνωσης με διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα στη βόρεια πόλη της Συρίας Χαλέπι εκτέλεσαν, χθες Κυριακή, έναν 15χρονο μπροστά στους γονείς του για να τον τιμωρήσουν για ένα σχόλιό του, το οποίο εκείνα θεώρησαν αιρετικό, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο Μοχάμεντ Κατάα πυροβολήθηκε στο πρόσωπο και στον λαιμό μία ημέρα αφότου συνελήφθη, σύμφωνα με την οργάνωση που πρόσκειται στην αντιπολίτευση, εδρεύει στη Βρετανία και διαθέτει δίκτυο παρατηρητών σε ολόκληρη την Συρία.

“Το Παρατηρητήριο δεν μπορεί να αγνοήσει αυτά τα εγκλήματα, που εξυπηρετούν τους εχθρούς της επανάστασης και τους εχθρούς της ανθρωπότητας”, δήλωσε ο ηγέτης της οργάνωσης Ραμί Αμπντουλραχμάν.

Φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Παρατηρητήριο δείχνει το πρόσωπο του αγοριού με το στόμα και το σαγόνι του ματωμένα και παραμορφωμένα καθώς και με ένα τραύμα από σφαίρα στον λαιμό του.

Το Παρατηρητήριο, το οποίο βάσισε την έκθεσή του σε μαρτυρίες κατοίκων που ήταν παρόντες στην εκτέλεση, ανακοίνωσε ότι ο Κατάα, ο οποίος ήταν μικροπωλητής και πουλούσε καφέ στην συνοικία Σαρ, διαπληκτιζόταν με κάποιον όταν ακούστηκε να λέει: “Ακόμη κι αν ο Προφήτης Μωάμεθ κατέβει (από τον ουρανό), δεν θα γίνω πιστός”.

Οι ένοπλοι, οι οποίοι ανήκουν στην οργάνωση “Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Συρίας”, που αρχικά ονομαζόταν Μέτωπο Νούσρα, συνέλαβαν το αγόρι το Σάββατο και το επέστρεψαν ζωντανό τα ξημερώματα της Κυριακής εκεί όπου είχε στήσει τον ξύλινο πάγκο του με εμφανή τα σημάδια από μαστίγιο σε όλο του το σώμα.

“Ο κόσμος μαζεύτηκε γύρω του κι ένα μέλος της ένοπλης οργάνωσης είπε:« Γενναιόδωροι κάτοικοι του Χαλεπίου, η έλλειψη πίστης προς τον Θεό είναι πολυθεϊσμός και η βλασφημία προς τον προφήτη είναι πολυθεϊσμός. Όποιος βλασφημήσει έστω και μία φορά θα τιμωρείται με αυτόν τον τρόπο”.

“Στη συνέχεια πυροβόλησε δύο φορές με αυτόματο τουφέκι μπροστά στο πλήθος και μπροστά στους γονείς του αγοριού, μπήκε στο αυτοκίνητό του και έφυγε”, αναφέρει η έκθεση.

Ο Αμπντουλραχμάν είπε ότι η μητέρα του αγοριού είχε παρακαλέσει τους δράστες -η αραβική προφορά των οποίων μαρτυρούσε ότι μάλλον δεν ήταν από την Συρία- να μην σκοτώσουν τον γιό της.

Οι γονείς του Κατάα είπαν ότι ο γιός τους είχε συμμετάσχει σε αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις στο Χαλέπι.

Από τον περασμένο χρόνο, μεγάλα τμήματα της πόλης έχουν περιέλθει στον έλεγχο των ισλαμιστών ενόπλων -περιλαμβανομένου του Μετώπου Νούσρα που συνδέεται με την αλ Κάιντα.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ