• Αθήνα13°CΥψηλή:22°C
    Χαμηλή:12°C
  • Θεσ/νίκη14°CΥψηλή:21°C
    Χαμηλή:9°C
  • Πάτρα14°CΥψηλή:19°C
    Χαμηλή:11°C
  • Ηράκλειο18°CΥψηλή:23°C
    Χαμηλή:13°C
  • Λάρισα12°CΥψηλή:21°C
    Χαμηλή:9°C

Ιταλοί πιο Έλληνες απ'τους Έλληνες

Πρώτη καταχώρηση: 17/02/2012

21:06Διεθνή

Ο Μάρκο Γκάλντι, δήμαρχος της κωμόπολης Κάβα Ντέι Τιρένι, έξω από την πόλη Σαλέρνο της Νότιας Ιταλίας, αποφάσισε να προσφέρει το μισθό του για τη στήριξη του ελληνικού λαού. Οι μηνιαίες απολαβές του, αντιστοιχούν σε 1.100 ευρώ. Kαι ο δήμαρχος της κωμόπολης Μπαρονίσι, Τζοβάνι Μοσκατιέλο, αποφάσισε να ενισχύσει τη χώρα μας με το μισθό του, που αντιστοιχεί σε 780 ευρώ.

Το έκανε γνωστό ο ίδιος, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, τον Ιταλό πρωθυπουργό, Μάριο Μόντι και τον Έλληνα πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο. Η καταβολή του μισθού του Γκάλντι υπέρ της χώρας μας, θα ξεκινήσει από αυτό τον τρέχοντα μήνα.

Στην επιστολή του, ο Ιταλός δήμαρχος αναφέρει: ''Στην Ευρώπη, υπάρχει ένας λαός που λέει ότι δεν έχει αδέλφια. Και σε αυτή την ιστορική στιγμή, έχει δίκιο. Κανένας στον κόσμο δεν φέρεται με αδελφοσύνη προς τον ελληνικό λαό. Έστω και αν η Ελλάδα μάς έδωσε τη φιλοσοφία και την επιστήμη, την ποίηση και τη λογοτεχνία, το θέατρο και τη μουσική. Η Ελλάδα μάς έδωσε τον πολιτισμό και η Ιταλία και η Ευρώπη δεν είναι αδέλφια της, αλλά παιδιά της''

Πριν από λίγο, αποφάσισε να προβεί στην ίδια ακριβώς κίνηση και ο δήμαρχος της κωμόπολης Μπαρονίσι, Τζοβάνι Μοσκατιέλο, ενισχύοντας τη χώρα μας με το μισθό του, που αντιστοιχεί σε 780 ευρώ.

Γράψε κι εσύ το δικό σου σχόλιο:

όνομα
e-mail
σχόλιο
 
*

To όνομα είναι υποχρεωτικό πεδίο. Το e-mail δεν θα εμφανίζεται.
To σχόλιο σας θα εμφανιστεί στο site με μια μικρή καθυστέρηση

Σχόλια (17)
  • γιωργος π.Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012, 12:45
    οχι ρε παιδια τζαμπα θα παει η θυσια θα τα φανε κιαυτα οπως και τοσα αλλα
  • Τζώρτζης Δ. ΔΕΛΗΜΑΝΗΣΣάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012, 08:44
    ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ Η ΕΙΔΗΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ.
  • Georgios AnthopoulosΣάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012, 01:38
    ένας ακόμα εξευτελισμός για τους κυβερνώντες της Ελλάδας...
  • σπυροςΣάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012, 01:22
    ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ Η ΕΙΔΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΟΤΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ 1100 ΕΥΡΩ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ .....ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ?ΝΟΜΙΖΩ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3500 ΜΙΚΤΑ
  • el grecoΣάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012, 01:07
    Καλα μην τρελένεστε..Δεν δίνουν το μισθό τους...Λάθος μετάφραση έχετε κανει...Ο μισθός τους δεν ειναι ουτε 1100 ευρώ ουτε 780 ευρώ.. Δινουν κάτι σαν τα επιδόματα που πέρνουν οι δικοί μας... Αυτο βέβαια δεν μειώνει την πράξη τους αλλα μην γράφετε οτι νανε... il sindaco Galdi, a partire da questo mese, devolverà al popolo greco il denaro che egli riceve come indennità per la carica di sindaco.
  • ΔημητριςΣάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012, 00:43
    ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑΛΟΝΙΑ ΤΟΥΣ !!!!!!!
  • Τιμοθέα ΠατζίκαΠαρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012, 23:39
    Γιατί δεν παραδειγματίζονται από τους Ιταλούς και οι δικοί μας, δήμαρχοι, βουλευτές, υπουργοί, και προθυπουργοί (πρώην, νυν, και επόμενοι να δώσουν έστω και τον μισό μισθό τους για την ΣΩΤΗΡΙΑ της Πατρίδας μας? Δεν τους φτάνουν όσα κέρδισαν τόσα χρόνια με τις αποζημιώσεις?
  • YpoptosΠαρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012, 23:00
    ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ, ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΡΣΑΚΕΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΟΥΝ ΤΙΣ 10 ΧΙΛ. ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ
  • sokΠαρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012, 22:44
    Μην τα δωσετε ΚΥΡΙΟΙ καποια υποκειμενα θα βρουν τον τροπο και θα τα βουτηξουν και αυτα τα χρημματα δεν εχουν ιερο και οσιο !!!
  • KATERINAΠαρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012, 22:23
    Den Iparhoun Logia Gia to Politismo tous kai ti Pedia tous..... Os Laos Imaste Ipohreomeni na Poume THANK YOU se Ola ta Krati pou mas Sibarastekode, Giati I Diki mas Mas Prodosan kai Prepi na to Kanoume Amesa Meso Diadiktiou!
  • αντώνηςΠαρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012, 22:20
    Συγκινήθηκαν οι ξένοι , όχι όμως και οι έλληνες πολιτικοί και δικαστικοί οι οποίοι παρά τις πολαπλάσιες αμοιβές ζητούν και αυξησεις !! Ντροπή μας !!
  • klΠαρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012, 22:16
    Εντυπωση μου κανει, το υψος των μισθων τους.Οι δικοι μας μαλλον θα τους θεωρουν ανοητους, γιατι εδω, οσοι εγιναν δημαρχοι-και δε μιλαω για μεγαλους δημουςθησαυρισαν.Επιλεον, με κατι τετοιες πραξεις νιωθω οτι αδικουμε τους ιταλους με φρασεις του τυπου¨ουνα φατσα, ουνα ρατσα¨.
  • ΡηγαςΠαρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012, 22:14
    Δεν μπορει να μην αφησει συγκινηση η πραξη αυτη των Ιταλων..
    Μα κυριως θα πρεπει να αφησει διδαγματα..Φυσικα η ειδηση αυτη για τους Ιταλους Δημαρχους, θα επρεπε να παιζετε στο καναλι της Βουλης..μα και στο Κυλικειο της, , Ισως ..Ισως λεω εστω και ενας εκ των 300 να εμπαινε στο φιλοτιμο ..Ισως να σκεφτονταν πως καθε ευρω που πληρωνονται ειναι πλεον απο το υστερημα του Ελληνα Πολιτη..μα για ναμαι και δικαιος..Η ειδηση αυτη θα επρεπε να γινει αφισσα για τους δρομους, , , ετσι που να κοιτουν εκεινοι που στις πλατες των αλλων κανουν την φοροδιαφυγη "μαγκια"...
    μα , , , που καιρος για Πριγκηπες, , στην χωρα που χαθηκαν οι "Πριγκηπες"εδω και πολλους αιωνες....
    Ο μονος που ειμαι σιγουρος πως δακρυζει και σεβεται αυτη την ευγενεια των Ιταλων, αλλος δεν ειναι παρα ο απλος καθημερινος διπλανος μας γειτονας...περα απο εκει..λυπαμαι μα τιποτε!!!
  • xristinaΠαρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012, 22:02
    τελικα υπαρχουν φιλελληνες, εκτός ελλάδος, σε αντιθεση με τους προδοτες ανθελληνες πολιτικούς που εχουμε εδώ.

    εύγε τους,
    συγκινηθηκα πραγματικά με την πράξη τους αλλά και με τα λόγια τους.
  • χριστιναΠαρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012, 21:54
    Οι δικοι μας με τους παχουλους μισθους και ολα τα benefits που εχουν, φιλοτιμηθηκε κανεις τους να παραιτηθει απο αυτα? Βεβαιως οχι γιατι γι'αυτο τον λογο ειναι εκει που ειναι, για τα λεφτα!!! Αν ημουν εγω θα ενιωθα μεγαλη ντροπη!
  • MirsiniΠαρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012, 21:30
    Πραγματικά μεγάλη συγκίνηση προκαλούν τέτοιες ενέργειες και μάλιστα από ξένους.Μας δίνουν κουράγιο και την πεποίθηση ότι στο τέλος όλα θα πάνε καλά εφόσον οι ευρωπαικοί λαοί αφυπνίζονται.Μακάρι να βρίσκαμε ΄εναν τρόπο να τους πούμε ευχαριστώ.Αναρωτιέμαι όμως τι θα έλεγαν οι πολιτικοί μας που δεν τους έχουμε δει να δείχνουν τόση ευαισθησία.Μήπως θα χαρακτήριζαν λαικιστές και τους δυο Ιταλούς?Γιατί στο δικό τους λεξιλόγιο οι λέξεις αλληλεγγύη και ανθρωπιά έχουν αντικατασταθεί από το λαικισμό ως κάλυψη για την αναισθησία τους.
  • moSSa13Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012, 21:22
    Καλα ενταξει, οι τυποι απλα δεν υπαρχουν. Μπραβο τους 1000 φορες. Εν τω μεταξυ εμεις με τις πραξεις μας προσπαθουμε να αποδειξουμε οτι δεν εχουμε απολυτως καμμια σχεση με τους αρχαιους ημων προγονους, αφου κλεβουμε, καιμε και λεηλατουμε τον ιδιο μας τον πολιτισμο.

    Οχι γραικοι, γκιαουρηδες ειμαστε.