Ιταλία: Μεγάλη αποχή στις δημοτικές εκλογές

Ιταλία: Μεγάλη αποχή στις δημοτικές εκλογές

Μεγάλη αύξηση της αποχής σημειώνεται-σύμφωνα με τα μέχρι τώρα επίσημα στοιχεία- στον δεύτερο γύρο των ιταλικών δημοτικών εκλογών. Μέχρι τις δέκα χθες το βράδυ, όπως έκανε γνωστό το υπουργείο εσωτερικών της Ρώμης, ψήφισε το 33,87% των εχόντων δικαίωμα. Πριν από δεκαπέντε ημέρες, την ίδια ώρα, είχε ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα το 42,38% του εκλογικού σώματος.

Σε ότι αφορά την κύρια αναμέτρηση- εκείνη για την δημαρχία της ιταλικής πρωτεύουσας- το ποσοστό συμμετοχής, μέχρι τις δέκα το βράδυ, πάντα, δεν ξεπέρασε το 32,30%. Στον πρώτο γύρο, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν του 37,69%.

Συνεργάτες του υποψήφιου της κεντροαριστεράς για την δημαρχία της Ρώμης, Ινιάτσιο Μαρίνο καταγγέλλουν ότι, όπως ανέφεραν αρκετοί ψηφοφόροι, συνεχίζεται η διαφημιστική εκστρατεία υπέρ του κεντροδεξιού υποψήφιου Τζάννι Αλεμάννο, παρά το ότι ο νόμος επιβάλλει την διακοπή κάθε σχετικής δραστηριότητας, από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

«Δεν μας προκύπτει καμία απολύτως παραβίαση του νόμου», απάντησε το «στρατηγείο» του Αλεμάννο. Υπενθυμίζεται ότι στον πρώτο γύρο, πριν δεκαπέντε ημέρες, ο Ινιάτσιο Μαρίνο είχε λάβει το 42,7% των ψήφων και ο Τζάννι Αλεμάννο το 30,4%. Οι κάλπες πρόκειται να ξανανοίξουν στις επτά το πρωί, ώρα Ιταλίας, και να κλείσουν οριστικά στις τρεις το απόγευμα (τέσσερις ώρα Ελλάδος).

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ