Σόιμπλε: “Κάνατε μεγάλη πρόοδο…”

Σόιμπλε: “Κάνατε μεγάλη πρόοδο…”

 

Μεγάλη πρόοδο πιστοποιεί στις χώρες της κρίσης και στις μεταρρυθμιστικές τους προσπάθειες ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

 

Σε συγκέντρωση του κόμματός του χθες το βράδυ στο Βερολίνο, ο κ. Σόιμπλε εκτίμησε ότι Πορτογαλία και Ιρλανδία είναι έτοιμες να αποκτήσουν το 2014 και πάλι πρόσβαση στις αγορές ενώ η Ισπανία, όπως είπε, έχει γίνει πλέον πολύ πιο ανταγωνιστική.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι μέσα από τις δρομολογηθείσες μεταρρυθμίσεις η χώρα βρίσκεται σε καλό δρόμο για να γίνει πιο ανταγωνιστική.

«Λειτουργεί καλά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε σχολιάζοντας την πορεία που έχουν χαράξει η γερμανική κυβέρνηση και ΕΕ, δίνοντας στις χώρες της κρίσης βοήθεια για αυτοβοήθεια, όπως είπε, συνοδεύοντας δηλαδή τη βοήθεια αυτή με την εκπλήρωση όρων.

 

Για τη νεανική ανεργία

Παράλληλα τόσο ο υπουργός Οικονομικών όσο και η υπουργός Εργασίας φον ντερ Λάιεν υπεραμύνθηκαν των προσπαθειών της γερμανικής κυβέρνησης στη μάχη κατά της ιδιαίτερα υψηλής σε ορισμένες χώρες της κρίσης νεανικής ανεργίας. Ο κ. Σόιμπλε τόνισε ότι παρά την ανάκαμψη που διαπιστώνεται στις χώρες αυτές, θα πρέπει να επισπευσθεί η λήψη μέτρων κατά της ανεργίας των νέων, καθώς «η νέα γενιά δεν μπορεί να περιμένει πέντε χρόνια», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Μόλις πριν από λίγες μέρες και σε άρθρο του στην εφημερίδα Tagesspiegel, o υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε υπογράμμιζε ότι η ανεργία των νέων αποτελεί κίνδυνο για τη δημοκρατία στην Ευρώπη.

 

Πηγή: Deutsche Welle

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ