Τουρκία: Συγγνώμη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης

Τουρκία: Συγγνώμη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης

 

Να κατευνάσει τους δεκάδες χιλιάδες αντικυβερνητικούς διαδηλωτές σε ολόκληρη την Τουρκία επιχείρησε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντζ, απολογούμενος για την αστυνομική καταστολή των πρώτων εκδηλώσεων διαμαρτυρίας στην πλατεία Ταξίμ την περασμένη Παρασκευή.

Τα σχόλια του κ. Αρίντζ, ο οποίος ασκεί χρέη πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της απουσίας του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος βρίσκεται στη Βόρεια Αφρική για διακρατικές επαφές από τη Δευτέρα, έρχονται σε μερική αντίθεση με την αρχική γραμμή του τούρκου πρωθυπουργού περί «εξτρεμιστών και βάνδαλων» διαδηλωτών.

«Η υπερβολική χρήση βίας από το πρώτο επεισόδιο ενάντια σε εκείνους οι οποίοι επεδείκνυαν ευαισθησία για το περιβάλλον ήταν λάθος και άδικη. Ζητώ συγγνώμη από αυτούς τους πολίτες», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα ο κ. Αρίντζ.

«Δε νομίζω ωστόσο ότι οφείλουμε κάποια συγγνώμη σε όσους έχουν προκαλέσει φθορές στους δρόμους και προσπαθούν να αφαιρέσουν από τους ανθρώπους την ελευθερία», πρόσθεσε.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης δήλωσε ότι θα συναντηθεί με μερικούς εκ των διοργανωτών της αρχικής διαμαρτυρίας στην Κωνσταντινούπολη γύρω από το ζήτημα της πλατείας Ταξίμ, η οποία και αποτέλεσε το έναυσμα για την εκδήλωση πρωτοφανούς λαϊκής οργής κατά του κυβερνώντος ισλαμιστικού κόμματος.

 

Πηγή: Reuters

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ