Μεγάλη πτώση του τουρκικού Χρηματιστηρίου

Μεγάλη πτώση του τουρκικού Χρηματιστηρίου

 

Η “βόμβα” αυτή τη φορά έσκασε στο Χρηματιστήριο Κωνσταντινούπολης το οποίο ξεκίνησε με πτώση 6,43%. Η πτώση στιγμιαία άγγιξε και το 8%. Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε σήμερα ότι οι διαδηλώσεις «είναι οργανωμένες από το εσωτερικό και το εξωτερικό».

Κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν επεισόδια στην περιοχή Μπεσίκτας της Κωνσταντινούπολης και στην ‘Αγκυρα. Στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, καθώς και στα άλλα σημεία των επεισοδίων αυτή τη στιγμή επικρατεί ηρεμία.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Μουαμέρ Γκιουλέρ ανακοίνωσε ότι από τις 27 Μαΐου μέχρι σήμερα πραγματοποιήθηκαν 235 διαδηλώσεις σε 67 πόλεις της Τουρκίας, ενώ έγιναν 1.730 προσαγωγές. Σύμφωνα με τον υπουργό, έχουν τραυματιστεί συνολικά 58 άτομα, από τα οποία τα 4 είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πριν από λίγη ώρα αναχώρησε για το Μαρόκο, απ’ όπου θα μεταβεί στην Τυνησία και την Αλγερία και θα επιστρέψει στη χώρα του την Πέμπτη. Στη δήλωση που έκανε στο αεροδρόμιο υποστήριξε ότι οι διαμαρτυρίες «είναι έργο ακραίων στοιχείων» και έχουν «οργανωθεί από το εσωτερικό και το εξωτερικό». Είπε επίσης ότι στις διαμαρτυρίες έχει παίξει ρόλο το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (αξιωματική αντιπολίτευση).

Ο Τούρκος πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «αυτοί που δεν μπορούν να νικήσουν το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στις κάλπες, επιχειρούν να το κάνουν με τέτοιους τρόπους». Ερωτηθείς σχετικά με τα ξένα ΜΜΕ που έχουν παρουσιάσει την κατάσταση στην Τουρκία ως «Τουρκική Άνοιξη», ο Ερντογάν χαρακτήρισε τις σχετικές ειδήσεις «επιπόλαιες» και πρόσθεσε ότι «τις συντάσσουν άνθρωποι οι οποίοι δεν γνωρίζουν την Τουρκία».

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου ‘Αγκυρας Οζντέν Σενέρ δήλωσε ότι στην ‘Αγκυρα υπάρχουν τρεις βαριά τραυματίες: ένα άτομο το οποίο παρασύρθηκε από αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου έχει συλληφθεί, βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση· ένας νέος ηλικίας 26 ετών νοσηλεύεται με τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι· και μια γυναίκα με κάταγμα στο κεφάλι, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ