Μέρκελ: Θα βοηθήσω τους πλημμυροπαθείς

Μέρκελ: Θα βοηθήσω τους πλημμυροπαθείς

 

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ υποσχέθηκε την παροχή βοήθειας στα ομόσπονδα κρατίδια που πλήττονται από τις πλημμύρες, ενώ όλα δείχνουν ότι θα αυξηθεί περαιτέρω ο αριθμός των στρατιωτών που θα σταλούν για να ενισχύσουν τις προσπάθειες των Αρχών στη μάχη με το νερό.

Από τις καταστροφικές πλημμύρες πλήττονται κυρίως η Βαυαρία, η Θουριγγία και η Σαξονία. Οι ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώνονται τις τελευταίες εβδομάδες στην κεντρική Ευρώπη οδήγησαν σε νέα άνοδο της στάθμης των υδάτων και σε νέες υπερχειλίσεις των ποταμών.

Ιδιαίτερα κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση στις περιοχές που διαρρέουν οι ποταμοί Δούναβης και Ιν και οι παραπόταμοί τους. Σε κάποιες περιοχές η στάθμη των υδάτων έφτασε σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Στο Πάσαου της Βαυαρίας τα μέγιστα επίπεδα του ποταμού Ιν αναμένεται να υπερβούν τα 9,5 μέτρα, ενώ στον Δούναβη θα υπερβούν το μεσημέρι το ιστορικό υψηλό των 12,55 μέτρων που κατεγράφη το 2002. Το ιστορικό κέντρο της πόλης βρίσκεται κάτω από τα νερά. Σε πολλά σπίτια διεκόπη για λόγους ασφαλείας η ηλεκτροδότηση, ενώ στην πόλη έχουν σταλεί 150 άνδρες του γερμανικού στρατού προκειμένου να ενισχύσουν τις τοπικές Αρχές στη μάχη με το νερό.

 

Πηγή: Deutsche Welle

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ