Pistorious – Θρηνεί τη Reeva

Pistorious – Θρηνεί τη Reeva

Στις 4 Ιουνίου αρχίζει η δίκη για τη δολοφονία της Reeva Steenkamp και οι δηλώσεις για το πώς βιώνει ο Oscar το θάνατό της άρχισαν. Ο θείος του Παραολυμπιονίκη ανέλαβε το δύσκολο έργο των… αποκαλύψεων.

O δημοσιογράφος του CNN, Robyn Cournow, είναι ο μοναδικός δημοσιογράφος, που επισκέφθηκε το σπίτι που μένει ο Pistorious μαζί με τον θείο του, Peet Van Zyl στην Πρετόρια.

Εκείνος, λοιπόν, στη διάρκεια της συνέντευξης,  χαρακτήρισε τον ανιψιό του “σπασμένο” άνθρωπο, ο οποίος ζει με το βάρος της επίγνωσης ότι δολοφόνησε τη σύντροφό του.

“‘Έχει φωτογραφίες της στο δωμάτιό του και σε όλο το σπίτι. Είναι κλεισμένος στο σπίτι και δεν κάνει δημόσιες εμφανίσεις. Τι μπορείς να πεις, όταν το άτομο που αγαπάς περισσότερο στον κόσμο, έχει πεθάνει και είσαι εσύ υπεύθυνος γι΄ αυτό; Πώς θα ένιωθες; Είναι αδιανόητο”. 

Τόνισε ότι o Oscar έχει παραμελήσει την εξωτερική του εμφάνιση και έχει αφήσει μούσια.

Στη συνέχει αποκαλύπτει, πώς έμαθε για το ατύχημα.

“Με πήρε τηλέφωνο η κόρη της διαχειρίστριας από το τηλέφωνο του Oscar. Σήκωσα το τηλέφωνο και είδα ότι ήταν εκείνος που με καλούσε. Ξαφνικά, άκουσα μια ταραγμένη γυναικεία φωνή, που μου έλεγε: ” Σας παρακαλώ, πρέπει να έρθετε αμέσως εδώ, πρέπει να έρθετε στο σπίτι του Οscar. Aμέσως σκέφτηκα ότι είχε χτυπηθεί ο Oscar. Εκείνη είπε: “Όχι, όχι, όχι. Η Reeva πυροβολήθηκε”. Στη συνέχεια μου εξήγησε τι ακριβώς είχε συμβεί και έπαθα σοκ. Έτσι, ξεκίνησα για την Πρετόρια”.

Η συνέντευξη αυτή, που δεν είναι καθόλου τυχαία ότι δόθηκε τη συγκεκριμένη στιγμή, σε συνδυασμό, με τη φωτογραφία που διέρρευσε πριν από λίγες εβδομάδες και έδειχνε το ζευγάρι σε ευτυχισμένες στιγμές, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η υπερασπιστική γραμμη θέλει να συγκινήσει και να πείσει ότι το ζευγάρι δεν καυγάδιζε, όπως έχει αναφερθεί.

Η δίκη αρχίζει στις 4 Ιουνίου αλλά είναι πιθανό, όπως αναφέρει ο διεθνής Τύπος, να πάρει αναβολή για τις αρχές του 2014.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ