Συρία: Τρεις “δυτικοί” νεκροί

Συρία: Τρεις “δυτικοί” νεκροί

 

Τρεις πολίτες δυτικών χωρών, εκ των οποίων μια Αμερικανίδα και ένας Βρετανός, μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα, σκοτώθηκαν από πυρά του συριακού στρατού την Τετάρτη, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Σκοτώθηκαν από σφαίρες στη διάρκεια ενέδρας στην περιοχή Ιντλίμπ και ο στρατός βρήκε πάνω τους χάρτες στρατιωτικών θέσεων», ανέφερε ο Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου το οποίο στηρίζεται σε ένα μεγάλο δίκτυο ακτιβιστών όπως και στρατιωτικών και ιατρικών πηγών. Η εθνικότητα του τρίτου δυτικού πολίτη παραμένει άγνωστη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα τρία αυτά πρόσωπα κατά τα φαινόμενα «φωτογράφιζαν στρατιωτικές θέσεις» πάνω στον δρόμο που συνδέει την περιοχή Χάρεμ και την πόλη Ιντλίμπ όταν έπεσαν στην ενέδρα.

Η οικογένεια της 33χρονης Αμερικανίδα Νικόλ Μανσφίλντ από το Μίσιγκαν ανακοίνωσε ότι η γυναίκα έχασε τη ζωή κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στη Συρία. «Είμαι απλά απαρηγόρητη» δήλωσε στο πρακτορείο Reuters η θεία της 33χρονης, Μόνικα Μανσφίλντ Σπίλμαν. Πρόσθεσε ότι το FBI ενημέρωσε την οικογένεια για το θάνατο της ανιψιάς της την Πέμπτη το απόγευμα.

Ερωτηθείς σχετικά αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών απάντησε: «Έχουμε ενημερωθεί για το θέμα. Όπως κάνουμε σε κάθε ανάλογη περίπτωση προσπαθούμε να λάβουμε περισσότερες πληροφορίες μέσω της πρεσβείας της Τσεχίας στη Συρία (που εκπροσωπεί τις αμερικανικές προξενικές υπηρεσίες)», είπε ο αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

 

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ