Λονδίνο: Ελεύθεροι τρεις από τους υπόπτους για τη δολοφονία

Λονδίνο: Ελεύθεροι τρεις από τους υπόπτους για τη δολοφονία

 

Τρεις άνδρες, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά την δολοφονία ενός Βρετανού στρατιώτη την Τετάρτη στο Λονδίνο, αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατή η ανάκριση των δύο κύριων υπόπτων για την δολοφονία, οι οποίοι εξακολουθούν να νοσηλεύονται, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Τρεις άνδρες που είχαν συλληφθεί το Σάββατο για συνέργεια σε ανθρωποκτονία και κρατούνταν σε αστυνομικό τμήμα του Λονδίνου αφέθηκαν σήμερα ελεύθεροι.

Μέχρι στιγμής εννέα άνθρωποι έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο της έρευνας για την δολοφονία του στρατιώτη.

Οι έξι έχουν αφεθεί ελεύθεροι, εκ των οποίων οι τέσσερις με εγγύηση, ένας παραμένει υπό κράτηση για συνέργεια σε ανθρωποκτονία και οι δύο κύριοι ύποπτοι, ο Μάικλ Αντεμπολάτζο και ο Μάικλ Αντεμπογουέιλ, που τραυματίστηκαν στον τόπο του εγκλήματος από τα πυρά της αστυνομίας, εξακολουθούν να νοσηλεύονται, σύμφωνα με την Σκότλαντ Γιαρντ.

Η “κατάσταση της υγείας τους είναι σταθερή” και “θα ανακριθούν όταν αυτό καταστεί δυνατό”, πρόσθεσε η αστυνομία, η οποία δεν διευκρίνισε σχετικά με την σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Η έρευνα της βρετανικής αστυνομίας, για την οποία έχουν κινητοποιηθεί περίπου 500 άτομα, “επικεντρώνεται στην ασφάλεια του κοινού και στον εντοπισμό άλλων ατόμων που θα μπορούσαν να εμπλέκονται” στην δολοφονία, δήλωσε ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στην Σκότλαντ Γιαρντ Στιούαρτ Όσμπορν.

Η αστυνομία εξετάζει κυρίως τις εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας και κάλεσε εκ νέου οποιονδήποτε έχει βιντεοσκοπήσει ή έχει φωτογραφίες από το τραγικό περιστατικό να τις δώσει στις αρχές.

Εξάλλου ένας άνδρας που παρουσιάστηκε ως ένας φίλος του Αντεμπολάτζο και δήλωσε ότι οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες γνώριζαν αυτόν τον κύριο ύποπτο για την δολοφονία, εξακολουθεί να ανακρίνεται σήμερα από την αστυνομία. Αυτός ο άνδρας, ο Αμπού Νουσάιμπαχ, είναι ύποπτος ότι “έδωσε την εντολή ή προετοίμασε (…) τρομοκρατικές ενέργειες”. Ωστόσο, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην έρευνα, η σύλληψή του, η οποία έγινε την Παρασκευή το βράδυ, δεν συνδέεται άμεσα με την δολοφονία του Βρετανού στρατιώτη στο Λονδίνο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ