Τα συγχαρητήρια Ολάντ για τη «Ζωή της Αντέλ»

Τα συγχαρητήρια Ολάντ για τη «Ζωή της Αντέλ»  

Ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ, εξέφρασε τα «θερμά του συγχαρητήρια προς τον Αμπντελαντίφ Κεσίς, τη Λέα Σεϊντού και την Αντέλ Εξαρχόπουλος, για την επιτυχία τους να κατακτήσουν το Χρυσό Φοίνικα στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών» με την ταινία «Η ζωή της Αντέλ».

Σε μια δήλωση που μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) την Κυριακή το βράδυ, ο αρχηγός του γαλλικού κράτους τόνισε ότι το βραβείο του Χρυσού Φοίνικα αναδεικνύει το ταλέντο των καλλιτεχνών, την ελευθερία του σκηνοθέτη Αμπντελαντίφ Κεσίς, την τόλμη του και την εμπιστοσύνη του στην νεολαία.

Ο Ολάντ συνεχάρη επίσης τη γαλλο-αργεντινή ηθοποιό, Μπερενίς Μπεζό για το βραβείο καλύτερης ηθοποιού στο φεστιβάλ των Καννών. «Είναι επίσης υπερηφάνεια για τη Γαλλία να βλέπει την Μπερενίς Μπεζό να κατακτά το βραβείο της καλύτερης ηθοποιού για την ταινία, “Το παρελθόν”.

«Τα βραβεία αυτά αποδεικνύουν την επιρροή και την επιτυχία του γαλλικού κινηματογράφου και, όπως τόνισε ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής Στίβεν Σπίλμπεργκ τη σημασία της πολιτιστικής εξαίρεσης, στην ποικιλομορφία του παγκόσμιου κινηματογράφου» αναφέρεται επίσης στην προεδρική δήλωση για τα βραβεία του φεστιβάλ των Καννών.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ