Ινδία-Τους 23 έφθασαν οι νεκροί

Ινδία-Τους 23 έφθασαν οι νεκροί

Σε 23 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών και σε δεκάδες των τραυματιών από την χθεσινή επίθεση μαοϊστών ανταρτών σε αυτοκινητοπομπή με τοπικά στελέχη του κυβερνώντος Κόμματος του Κογκρέσου, στην κεντρική Ινδία, σύμφωνα με νέο απολογισμό που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα η αστυνομία.

Μια ομάδα περισσότερων από 200 ανταρτών είχε στήσει ενέδρα χθες το βράδυ στην αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τους πολιτικούς στην περιοχή Σούκμα στο κρατίδιο Σατισγκάρχ.

Το Κόμμα του Κογκρέσου κυβερνάει την χώρα σε ομοσπονδιακό επίπεδο, αλλά στο Σατισγκάρχ βρίσκεται στην αντιπολίτευση.

“Ο απολογισμός των νεκρών ανέρχεται εφεξής στους 23. Μπορούμε επίσης να επιβεβαιώσουμε ότι 32 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, οι περισσότεροι από τους οποίους σοβαρά”, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της αστυνομίας του κρατιδίου.

Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 17 νεκρούς, μεταξύ των οποίων 5 αστυνομικοί.

Τα θύματα της επίθεσης αυτής είναι στην πλειονότητά τους τοπικά στελέχη του Κόμματος του Κογκρέσου. Μεταξύ των νεκρών βρίσκεται ο πρόεδρος του κόμματος στο κρατίδιο Σατισγκάρχ, Ναντ Κουμάρ Πατέλ, και ο γιος του, όπως και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου, Μαχέντρα Κάρμα. Σοβαρά τραυματισμένος είναι επίσης άλλος ένας πρώην υπουργός του κρατιδίου, ο Βίντια Τσαράν Σούκλα, ο οποίος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι αρχές του Κόμματος του Κογκρέσου ζήτησαν να επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας στο Σατισγκάρχ σήμερα, κατηγορώντας την κυβέρνηση του κρατιδίου για ελλιπή μέτρα ασφαλείας παρά τις απειλές των ανταρτών.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ