Der Standard: «Το νησί και η… μαστίχα»

Der Standard: «Το νησί και η… μαστίχα»

 

Η φιλοξενία των κατοίκων της Χίου, την οποία -όπως γράφει ο αρθρογράφος- δεν φαίνεται να έχουν ανακαλύψει ακόμη οι τουρίστες, προβάλλεται στο σχετικό αφιέρωμα στο νησί του Αιγαίου, που δημοσιεύει, με τίτλο «Η μυρωδιά, το νησί και η μαστίχα», η αυστριακή εφημερίδα, Der Standard, στο οποίο, μεταξύ άλλων, γίνονται αναφορές στο παραδοσιακό προϊόν, τη μαστίχα, που καλλιεργείται κυρίως στο νότιο μέρος του νησιού.

Όπως σημειώνεται, σήμερα δεν υπάρχουν προβλήματα στις σχέσεις με την Τουρκία, κάτι που αποδεικνύουν και τα συχνά ακτοπλοϊκά δρομολόγια ανάμεσα σε Χίο και Τουρκία. Οι κάτοικοι της Χίου ωστόσο αναφέρουν τις παραβιάσεις των θαλασσίων συνόρων από τουρκικά πολεμικά σκάφη, τα οποία προκαλούν κάποια αναστάτωση, που όμως δεν γίνεται αντιληπτή από τους επισκέπτες του νησιού.

Παρόμοιο αφιέρωμα στη Χίο δημοσιεύει και η εφημερίδα Kleine Zeitung, εξαίροντας τις έντονες μυρωδιές του νησιού από τα οπωροφόρα δέντρα και αποκαλώντας τη μαστίχα «τα δάκρυα της Χίου», η οποία -όπως σημειώνεται- είναι το πέμπτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, αλλά ακόμη βρίσκεται «στη σκιά της Κρήτης και της Ρόδου».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ