Ιράκ: 8 νεκροί σε συγκρούσεις

Ιράκ: 8 νεκροί σε συγκρούσεις

 

Βίαια επεισόδια προκάλεσαν το θάνατο οκτώ ανθρώπων σήμερα στο Ιράκ, συμπεριλαμβανομένου ενός αστυνομικού και της οικογένειάς του, ενώ ένοπλοι άνδρες συγκεντρώθηκαν έξω από το γενικό επιτελείο της υπηρεσίας ασφάλειας στο Ραμάντι, δυτικά της Βαγδάτης, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Στη συνοικία Ρασίντ στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας, ένοπλοι μπήκαν στο σπίτι του επικεφαλής της διοίκησης του τομέα, σκοτώνοντας έναν από τους φρουρούς του, ενώ στη συνέχεια μετέβησαν στην γειτονική κατοικία του Αντνάν αλ-Ομπάιντι, σκοτώνοντας αυτόν τον αξιωματικό της αστυνομίας, τη σύζυγό του και τα δύο παιδιά τους, δήλωσε ένας αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών.

Μια ιατρική πηγή επιβεβαίωσε τον απολογισμό αυτό των θυμάτων.

Κοντά στη Βασόρα, τη μεγαλύτερη πόλη λιμάνι στο νότο, ο ιμάμης ενός σουνιτικού τεμένους σκοτώθηκε από ενόπλους, σύμφωνα με την αστυνομία και ένα σουνίτη αξιωματούχο.

Στην επαρχία Ανμπάρ, δυτικά της Βαγδάτης, δύο μέλη μιας σουνιτικής φυλής σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας που προσπαθούσαν να συλλάβουν τον Μοχάμεντ Χάμις Αμπού Ρίσα, ο οποίος καταζητείται για τη δολοφονία πέντε στρατιωτών, σύμφωνα με έναν αξιωματικό της αστυνομίας.

Ο Μοχάμεντ Χάμις, ανιψιός του Σείχη Αχμεντ Αμπού Ρίσα, του ισχυρού αρχηγού της φυλής που υποστηρίζει τους σουνίτες αντικυβερνητικούς διαδηλωτές και ο οποίος ήταν επίσης στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της Αλ-Κάιντα στην επαρχία από το 2007, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο το θάνατο δύο μελών της φυλής του.

Λίγο μετά, εκατοντάδες ένοπλοι άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από το αρχηγείο των δυνάμεων ασφαλείας στο Ραμάντι, πρωτεύουσα της επαρχίας Ανμπάρ, σύμφωνα με τον αξιωματικό της αστυνομίας, ο οποίος δεν ήταν σε θέση να πει αν αυτή η επίδειξη δύναμης είχε σχέση με τις προηγούμενες βίαιες συγκρούσεις.

Επίσης στην επαρχία ο Ανμπάρ, ένοπλοι έστησαν ενέδρα σε μια περίπολο και απήγαγαν 10 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, σύμφωνα με τον αξιωματικό της αστυνομίας Νάιφλ Σλαϊμπάουϊ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ