Πάπας: “Όχι στους χριστιανούς του σαλονιού”

Πάπας: “Όχι στους χριστιανούς του σαλονιού”

 

Στην «πραγματική σημασία της πίστεως» αναφέρθηκε σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος.

Κατά το κήρυγμά του στο μέγαρο για την φιλοξενία των καρδιναλίων Σάντα Μάρτα, όπου διαμένει, ο ποντίφικας στιγμάτισε «τους χριστιανούς του σαλονιού» που «έχουν τυπικά καλούς τρόπους» αλλά «δεν χαρακτηρίζονται από αποστολική ζέση».

Εξάλλου ο πάπας Φραγκίσκος, σε ένα μήνυμά του μέσω του Twitter τόνισε: «δεν μπορούμε να είμαστε χριστιανοί μερικής απασχόλησης. Πρέπει να προσπαθούμε να βιώνουμε την πίστη μας κάθε στιγμή, κάθε ημέρα».

Ακόμη, ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, επ’ ευκαιρία μιας συνάντησής του με ξένους πρέσβεις, υπογράμμισε ότι « το μεγαλύτερο μέρος των ανδρών και γυναικών της εποχής μας συνεχίζει να ζει σε μια επισφαλή οικονομική κατάσταση, που έχει ολέθριες συνέπειες».

Σύμφωνα με τον πάπα Φραγκίσκο, κυριαρχεί σήμερα «μια αθέατη τυραννία των νόμων της αγοράς», «το χρήμα έχει μετατραπεί σε είδωλο» και προάγεται «η απόλυτη αυτονομία των αγορών και της χρηματιστικής κερδοσκοπίας».

«Ακόμη και ο άνθρωπος θεωρείται πλέον ένα καταναλωτικό αγαθό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην συνέχεια να πεταχτεί», επισήμανε ο νέος Πάπας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ