Δώρο ζωής στον 5χρονο από το εξωτερικό

Δώρο ζωής στον 5χρονο από το εξωτερικό

 

Ευχάριστα είναι τα νέα για τον πεντάχρονο Γιώργο Φιλιππίδη από την Πάφο, ο οποίος χρειάζεται επειγόντως να υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών. Οι προσπάθειες που καταβλήθηκαν για εντοπισμό συμβατού δότη απέδωσαν, αφού εντοπίσθηκαν δύο περιπτώσεις στο εξωτερικό.

Ο διευθυντής της παιδοογκολογικής κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου Λοΐζος Λοΐζου, μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ “Από Μέρα σε Μέρα”, ανέφερε ότι συνολικά βρέθηκαν πέντε πιθανοί δότες, τρεις από τη Γερμανία, ένας από το Ισραήλ και ένας από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Δύο από τους δότες, είπε, είναι διαθέσιμοι και ήδη στάλθηκαν στην Κύπρο τα δείγματα για τελική επιβεβαίωση από το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα.

Ο κ . Λοΐζου επιβεβαίωσε ότι το ποσοστό συμβατότητας αγγίζει το 90%, το οποίο κρίνεται πολύ καλό για την περίπτωση του μικρού Γιώργου.

Η εξεύρεση συμβατού δότη χαροποίησε την οικογένεια Φιλιππίδη. Συγγενείς του 5χρονου αγοριού ευχαρίστησαν τις χιλιάδες Κυπρίων που έσπευσαν να δώσουν αίμα, αλλά και τους ιατρούς του Ογκολογικού Κέντρου του Μακάρειου Νοσοκομείου για τη συμπαράσταση και την ψυχολογική στήριξη, που δίνουν σε αυτά τα παιδιά και τους γονείς τους. Επισήμαναν ότι η οικογένεια αναμένει ενημέρωση από τους γιατρούς, προκειμένου το 5χρονο αγοράκι να μεταβεί σε κέντρο της Γερμανίας για τη μεταμόσχευση, σε δύο εβδομάδες.

Ο μικρός Γιώργος νοσηλεύεται στην Παιδοογκολογική κλινική του Μακάρειου Νοσοκομείου, όπου θα παραμείνει μέχρι την μετάβασή του στη Γερμανία.

Η οικογένεια Φιλιππίδη έχει ακόμη δύο αγόρια, ηλικίας 18 και 21 ετών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ