Γαλλία: Επιβεβαιώθηκε… SARS

Γαλλία: Επιβεβαιώθηκε… SARS

Ένα δεύτερο κρούσμα του νέου κορωνοϊού, ο οποίος προσομοιάζει αρκετά προς εκείνον του οξέως αναπνευστικού συνδρόμου SARS, επιβεβαιώθηκε στη Γαλλία, όπως ανακοίνωσε χθες βράδυ το υπουργείο Υγείας.

Πρόκειται για έναν άνδρα ο οποίος είχε νοσηλευθεί επί τέσσερις ημέρες στο νοσοκομείο της Βαλενσιάν (βόρεια) στο ίδιο δωμάτιο με τον 65χρονο ασθενή, ο οποίος είχε ταξιδεύσει στο Ντουμπάι και στον οποίο είχε διαγνωσθεί το πρώτο κρούσμα του ιού στη Γαλλία. Η περίοδος που νοσηλεύθηκαν μαζί οι δύο ασθενείς ήταν το διάστημα κατά το οποίο δεν είχε διαγνωσθεί ότι ο ένας έπασχε από τον νέο κορωνοϊό.

Ο νέος κορωνοϊός nCoV εντοπίσθηκε για πρώτη φορά στα μέσα του περασμένου έτους κι έως σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί 30 κρούσματα στην Σαουδική Αραβία, την Ιορδανία, τη Βρετανία και στη Γερμανία. Από τους 30 που προσβλήθηκαν οι 18 έχουν υποκύψει—11 εκ των οποίων μόνον στη Σαουδική Αραβία.

Ο ΠΟΥ ακόμη δεν διαθέτει επαρκείς κλινικές πληροφορίες για να συμπεράνει τον τρόπο καθ’ όν ο ιός μπορεί να μεταδοθεί στον άνθρωπο.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ