Καταδίκη των επιθέσεων στην Τουρκία από τον Μπαν Κι Μουν

Καταδίκη των επιθέσεων στην Τουρκία από τον Μπαν Κι Μουν  

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι- Μουν και ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζον Κέρι, καταδίκασαν με κατηγορηματικό τρόπο τη διπλή βομβιστική επίθεση με παγιδευμένα αυτοκίνητα στη νότια Τουρκία, που στοίχισε της ζωή σε περισσότερους από 40 ανθρώπους.

Ο επικεφαλής του διεθνούς Οργανισμού, ανέφερε ότι ελπίζει οι δράστες να οδηγηθούν ταχύτατα στη δικαιοσύνη καταδικάζοντας ταυτόχρονα «όλες τις πράξεις τρομοκρατίας» και επανέλαβε την επίμονη θέση του ότι, «δεν υπάρχει λόγος ή διαμαρτυρία, που να δικαιολογεί επιθέσεις κατά αμάχων», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του εκπροσώπου του.

Ο Τζον Κέρι είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν τα «άσχημα νέα» και συμπλήρωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες στέκονται στο πλευρό της συμμάχου Τουρκίας».

Σύμφωνα με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών οι πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις «επηρεάζουν όλους εμάς που βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία με την Τουρκία η οποία είναι ένας ζωτικός εταίρος» για ολόκληρη την περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ