Παίρνει κεφάλια ο Πούτιν

Παίρνει κεφάλια ο Πούτιν

Το κεφάλι του αντιπροέδρου της ρωσικής κυβέρνησης Βλαντισλάβ Σουρκόφ πήρε χθες ο πρόεδρος της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν με αφορμή την αποτυχία της κυβέρνησης να εφαρμόσει όλα τα προεδρικά διατάγματα που θα απομάκρυναν το ενδεχόμενο της ύφεσης της οικονομίας.

Παρότι αυτό ήταν η επίσημη εξήγηση για τον εξαναγκασμό σε παραίτηση του νούμερο τρία στην πυραμίδα της εξουσίας στη Ρωσία, δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν λόγο για βαθύτερα και πιο παρασκηνιακά αίτια της απομάκρυνσης Σουρκόφ και αναφέρουν ότι μια διαμάχη εξουσίας μεταξύ του Κρεμλίνου και της κυβέρνησης βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο Σουρκόφ δεν είναι τυχαίος πολιτικός, αφού θεωρείται ο υπεύθυνος για την κατασκευή της ιδεολογικής πλατφόρμας του κόμματος του Πούτιν «Ενωμένη Ρωσία» και μέχρι πριν από δύο περίπου χρόνια θεωρούνταν το δεξί χέρι του Ρώσου προέδρου.

Το 2011 κάποιες δηλώσεις του σχετικά θετικές για τις διαδηλώσεις που είχαν ξεσπάσει, αλλά και πιο πρόσφατες δηλώσεις του στο Λονδίνο, όπου είπε ότι πρέπει να υπάρξουν εναλλακτικά κόμματα πέραν της Ενωμένης Ρωσίας, φαίνεται ότι τον έριξαν σε δυσμένεια και εντέλει του κόστισαν τη θέση του.

 

Πηγή: Εθνος

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ