Μοσκοβισί: Το τέλος της λιτότητας…

Μοσκοβισί: Το τέλος της λιτότητας…

 

Η κίνηση της Ευρώπης να δώσει στην Γαλλία περιθώριο δύο ετών για να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα κάτω από το 3% σηματοδοτεί το τέλος του “δόγματος της λιτότητας” στην Ευρώπη, εκτίμησε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε την Παρασκευή στην Γαλλία περιθώριο άλλων δύο ετών για να ανταποκριθεί στον στόχο της για την μείωση του ελλείμματός της.

“Αυτό είναι μια αποφασιστική κίνηση, είναι μια στροφή στην ιστορία του ευρωπαϊκού σχεδίου από τότε που ξεκίνησε το ευρώ”, δήλωσε ο Μοσκοβισί σε συνέντευξή του στον γαλλικό ραδιοσταθμό Europe 1. “Είδαμε το τέλος μιας κάποιας μορφής χρηματοπιστωτικής λιτότητας και το τέλος του δόγματος της λιτότητας”, σημείωσε.

Ο Μοσκοβισί επανέλαβε ότι η Γαλλία θα μείνει προσηλωμένη στον στόχο της για τη μείωση του ελλείμματός της κάτω από το 3% του ΑΕΠ της το 2014, αλλά χαιρέτισε το περιθώριο δύο ετών στην περίπτωση που η ανάπτυξη δεν είναι αρκετά ισχυρή. “Η λιτότητα τελείωσε, αλλά παραμένουμε σοβαροί” όσον αφορά τους στόχους μας, σημείωσε.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ