Το πασχαλινό μήνυμα του Νίκου Αναστασιάδη

Το πασχαλινό μήνυμα του Νίκου Αναστασιάδη

 

Ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, στο πασχαλινό του μήνυμα, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι παρά τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει, η Κύπρος θα ανακάμψει οικονομικά και ταυτόχρονα θα απαλλαγεί από παθογένειες του παρελθόντος.

«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο πείσμα, το φιλότιμο, τη φιλοπατρία και την εργατικότητα του λαού μας. Δεν έχω αμφιβολία ότι θα τα καταφέρουμε, όπως και στο παρελθόν», ανέφερε ο πρόεδρος Αναστασιάδης σε ραδιοτηλεοπτικό μήνυμά του προς τον Κυπριακό λαό.

Ο κ. Αναστασιάδης επισήμανε ότι ο λαός ζει κάτω από πρωτοφανείς οικονομικές συνθήκες, αφού η σταθερότητα και ανάπτυξη τεσσάρων δεκαετιών αντικαταστάθηκαν από μια άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση, ύστερα από λάθη και παραλείψεις, αλλά και την πρωτόγνωρη αντιμετώπιση από τους εταίρους, που οδήγησαν την Κύπρο σε επίπεδα οικονομικής εξαθλίωσης.

Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση έχει αναλάβει μια τιτάνια προσπάθεια επανεκκίνησης της οικονομίας και επαναφοράς του βιοτικού επιπέδου του λαού, σε ανεκτά στην αρχή επίπεδα και στη συνέχεια σε τροχιά ανόδου το ταχύτερο δυνατόν.

«Με τη συνέργεια όλων, είμαι βέβαιος ότι δύσκολα μεν, αλλά σίγουρα και σταθερά, θα μπούμε ξανά στο δρόμο της ανάπτυξης. Είναι στο δικό μας χέρι. Εμείς θα καθορίσουμε το παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας», ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης.

Πρόσθεσε επίσης ότι στην προσπάθεια αυτή δεν υπάρχουν ούτε εύκολες ούτε αυτόματες λύσεις και ότι η κυβέρνησης θα αποφύγει επικίνδυνους ακροβατισμούς και αδόκιμες συνταγές που ενέχουν κινδύνους πολύ μεγαλύτερους από την τήρηση των μέτρων του μνημονίου.

Εξ άλλου, ανέφερε ότι παραμένει προτεραιότητα και έγνοια η επανένωση της πατρίδας, του λαού, των θεσμών και του κράτους και η απαλλαγή από την κατοχή.

«Όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν και διαμορφωθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, η ελληνοκυπριακή πλευρά θα ανταποκριθεί με προθυμία σε κάθε διαδικασία που θα έχει προοπτική επιτυχίας», είπε ο κ. Αναστασιάδης. Εύχομαι, κατέληξε, το φετινό μήνυμα της Ανάστασης να είναι η αρχή για την έξοδο από τα οικονομικά αδιέξοδα και για την ευημερία και την προκοπή του λαού.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ