«ΟΠΑΠ: Επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης»

«ΟΠΑΠ: Επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης»

 

Αναλυτικό ενημερωτικό άρθρο για την εξαγγελία ιδιωτικοποίησης ποσοστού 33% του ΟΠΑΠ δημοσιεύει στις οικονομικές της σελίδες η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung του Μονάχου.

Ο δημοσιογράφος περιγράφει το επενδυτικό σχήμα που θα αναλάβει τον οργανισμό διεξαγωγής τυχερών παιγνιδιών έναντι ποσού 652 εκατ. ευρώ. «Είναι και η πρώτη επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης στον μακρύ δρόμο των ιδιωτικοποιήσεων», όπως σημειώνει.

«Το στοίχημα για την Αθήνα ήταν 50 δις ευρώ μέχρι το 2015, αλλά ο στόχος απεδείχθη πολύ φιλόδοξος» σχολιάζει η εφημερίδα.

«Γιατί ποιος χτίζει σπίτι στην άβυσσο; Ποιος επενδύει σε μια χώρα που η παραμονή της στην ευρωζώνη ήταν τόσο αμφίβολη, όσο η τύχη σε ένα τυχερό παιγνίδι», θέτει το ρητορικό ερώτημα.

«Υπό αυτήν την έννοια η απόφαση πώλησης ενός από τους λίγους πραγματικά κερδοφόρους οργανισμούς, δίνει ελπίδα. Δείχνει ότι υπάρχουν επενδυτές που θεωρούν ότι επενδύσεις στην Ελλάδα δεν είναι τυχερό παιγνίδι. Τα ότι πρόκειται αυτή τη φορά για επιχείρηση διεξαγωγής τυχερών παιγνιδιών είναι τυχαίο. Η διαδικασία άνοιξε, αλλά αν η Αθήνα βγει νικήτρια και στις επόμενες ιδιωτικοποιήσεις, δεν είναι καθόλου βέβαιο», καταλήγει ο Γερμανός αρθρογράφος. 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ