Λέτα: Αγώνας με τον χρόνο

Λέτα: Αγώνας με τον χρόνο

 

Την πεποίθησή του ότι δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο και ότι «επείγουν παρεμβάσεις υπέρ της οικονομικής ανάκαμψης» εξέφρασε ο Ιταλός Πρωθυπουργός, Ενρίκο Λέτα, μετά την επιστροφή του από την σύντομη ευρωπαϊκή περιοδεία του.

«Η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει έναν αγώνα με τον χρόνο. Χάσαμε ήδη αρκετό πολύτιμο χρόνο, τώρα πρέπει να προχωρήσουμε με αποφασιστικότητα σε καθοριστικές επιλογές», τόνισε ο νέος Ιταλός Πρωθυπουργός.

Παρεμβαίνοντας στην παρουσίαση της έκθεσης του ΟΟΣΑ για την Ιταλία, ο Λέτα υπογράμμισε ότι «κύρια προτεραιότητα αποτελεί η καταπολέμηση της ανεργίας των νέων», από την στιγμή που, όπως τόνισε, «πρόκειται για πραγματικό εφιάλτη που μαστίζει την ιταλική κοινωνία».

«Δεν υπάρχει χρόνος, πλέον, ούτε σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Από την ευρωπαϊκή ηγεσία πρέπει να φθάσουν συγκεκριμένα, χειροπιαστά μηνύματα για την καταπολέμηση της κοινωνικής δυσαρέσκειας», τόνισε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης.

Σε ότι αφορά στις πρώτες παρεμβάσεις της κυβέρνησης συνασπισμού της οποίας ηγείται, η κεντροδεξιά επιμένει στην ανάγκη πλήρους κατάργησης του φόρου πρώτης κατοικίας.

Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (PD), διαμέσου του υπεύθυνου οικονομικών θεμάτων Στέφανο Φασίνα, εκτιμά από την πλευρά του ότι θα ήταν προτιμότερο να δοθεί έμφαση στο «πάγωμα» της αύξησης του ΦΠΑ, ώστε να ευνοηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η κεντρώα συμμαχία Επιλογή Πολιτών (SC) του Μάριο Μόντι θεωρεί «πραγματική έμμονη ιδέα» το αίτημα της παράταξης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για κατάργηση του φόρου πρώτης κατοικίας και αντιπροτείνει ως κύρια προτεραιότητα φορολογικές ελαφρύνσεις για τους εργοδότες που προχωρούν σε νέες προσλήψεις.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ