Κατάληψη και στην Πελοπόννησο

Κατάληψη της πρυτανείας και των γραφείων διοίκησης του πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Τρίπολη, από φοιτητές όλων των συλλόγων της πόλης, υποχρέωσε την οργανωτική επιτροπή, να ματαιώσει την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του Πρώτου Συμβουλίου του Ιδρύματος που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου. Μετά την απόφαση της οργανωτικής επιτροπής έληξε η κατάληψη και οι φοιτητές έφυγαν από την πρυτανεία και τα γραφεία διοίκησης του πανεπιστημίου.

Στην ανακοίνωση ματαίωσης των εκλογών της οργανωτικής επιτροπής του πανεπιστημίου αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε τη ματαίωση των εκλογών προκειμένου να αποφευχθεί η δημιουργία κλίματος οξύτητας και σκηνικού έντασης και, ενδεχομένως, έκρυθμων καταστάσεων στο χώρο διεξαγωγής της ψηφοφορίας και προκειμένου να διαφυλαχθεί η ηρεμία του Ιδρύματος».

Σε άλλο σημείο επισημαίνεται ότι «η Οργανωτική Επιτροπή θα προσδιορίσει τις επόμενες κινήσεις της συνεκτιμώντας τη ειδικότερη κατάσταση στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου αλλά και τη γενικότερη κατάσταση που διαμορφώνεται συνολικά στο χώρο των ελληνικών πανεπιστημίων σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες εκλογής των Πρώτων Συμβουλίων».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ