ΟΗΕ:Παραιτείται ο Λαχντάρ Μπραχίμι

ΟΗΕ:Παραιτείται ο Λαχντάρ Μπραχίμι

Ο διεθνής μεσολαβητής για τη Συρία, Λαχντάρ Μπραχίμι, πρόκειται να παραιτηθεί σύντομα από τη θέση του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου, ανακοίνωσαν σήμερα διπλωματικές πηγές.

Σύμφωνα με διπλωμάτη χώρας μέλους του ΣΑ του Οργανισμού, ο Μπραχίμι «πραγματικά επιθυμεί να παραιτηθεί και καταβάλλονται προσπάθειες να πεισθεί να παραμείνει στη θέση του ακόμη λίγες ημέρες».

«Έχει δηλώσει σε όλους πως θέλει να αποχωρήσει, λιγοστές είναι οι ελπίδες να παραμείνει», επεσήμανε από τη σειρά του στο Γαλλικό Πρακτορείο αραβική διπλωματική πηγή.

Οι φήμες για παραίτηση του 79χρονου πρώην ΥΠΕΞ της Αλγερίας έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν τις τελευταίες εβδομάδες, τροφοδοτούμενες από την αποτελμάτωση της μεσολαβητικής του προσπάθειας στη Συρία, αλλά και τις επικρίσεις που του έχουν απευθύνει τόσο η κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ, όσο και η αντιπολίτευση.

«Θέλει να παραιτηθεί επειδή έχει την εντύπωση πως ο Αραβικός Σύνδεσμος έχει πάρει άλλον δρόμο από εκείνον του ΟΗΕ», εξήγησε ο διπλωμάτης της χώρας μέλους του ΣΑ.

Την ίδια στιγμή, στο πεδίο των μαχών στη Συρία, τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και πολλοί άλλοι τραυματίσθηκαν από δύο εκρήξεις στο κέντρο της Δαμασκού, σύμφωνα με ΜΚΟ.

Μία από τις δύο βόμβες εξερράγη κοντά σε αστυνομικό τμήμα στην αρτηρία Χάλεντ μπεν αλ Ουάλιντ, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος, ενώ η δεύτερη βόμβα εξερράγη στην πλατεία Μπεν Μουσάλα, στο κέντρο της Δαμασκού, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που βασίζεται για τις πληροφορίες του σε ένα δίκτυο πηγών της αντιπολίτευσης και των ιατρικών κύκλων.

Από τη δική του σκοπιά, το συριακό πρακτορείο Sana έκανε λόγο για 15 τραυματίες, υποστηρίζοντας πως οι εκρηκτικοί μηχανισμοί «είχαν τοποθετηθεί από τρομοκράτες», όπως χαρακτηρίζει τους αντικαθεστωτικούς η κυβερνητική παράταξη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ