Η ασφάλεια του Μαραθωνίου ήταν προετοιμασμένη

Η ασφάλεια του Μαραθωνίου ήταν προετοιμασμένη

Ο σχεδιασμός της ασφάλειας για το Μαραθώνιο της Βοστώνης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, όπου δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί εξερράγησαν σκοτώνοντας 3 άτομα και τραυματίζοντας ακόμα 264, περιελάμβανε την προετοιμασία για μια τέτοιου είδους κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, δήλωσε χθες αξιωματούχος του τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας της Μασαχουσέτης.

«Περάσαμε μήνες προετοιμάζοντας τον σχεδιασμό του Μαραθωνίου. Κάναμε καθημερινές εικονικές ασκήσεις για την περίπτωση βομβιστικής επίθεσης», δήλωσε ο Κερτ Σουάρτζ, υφυπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας.

Στις 15 Απριλίου, δύο βόμβες εξερράγησαν στη γραμμή τερματισμού του αγώνα, όπου χιλιάδες θεατές είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν το γεγονός. Εξαιτίας της δημόσιας φύσης του Μαραθωνίου, που εκτεινόταν σε μήκος 42 περίπου χιλιομέτρων, αξιωματούχοι ασφαλείας είπαν ότι είχαν συλλογιστεί πολλά πιθανά σενάρια.

Οι κανόνες του σχεδιασμού, που εγκρίθηκαν μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, «σε αναγκάζουν να σκέφτεσαι το αδιανόητο», δήλωσε ο αστυνομικός επίτροπος της Βοστώνης, Εντ Ντέϊβις. «Όταν το κάνεις αυτό, όταν προβλέπεις τι θα μπορούσε να συμβεί, αντιδράς με ένα πιο προσεκτικό τρόπο», πρόσθεσε.

Οι αστυνομικές αρχές θεωρούν υπαίτιους για τη διπλή βομβιστική επίθεση στη Βοστόνη, δύο αδέλφια τσετσενικής κατα��ωγής, τον Τάμερλαν Τσαρνάεφ, ο οποίος πέθανε μετά από ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία και τον Τζόχαρ, ο οποίος έχει συλληφθεί και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο υπό αστυνομική επιτήρηση.

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ