Γκρίλο: Xρεωκοπούμε το φθινόπωρο

Γκρίλο: Xρεωκοπούμε το φθινόπωρο

 

«Η Ιταλία θα χρεωκοπήσει το φθινόπωρο» δήλωσε ο επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S), Μπέπε Γκρίλο, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα, Bild.

“Τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο θα τελειώσουν τα χρήματα του δημοσίου και τότε θα είναι δύσκολο να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γκρίλο, ενώ αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό της χώρας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, είπε ότι “αποτελεί πλέον τελειωμένη υπόθεση”.

Σε ό,τι αφορά την επανεκλογή του Τζόρτζιο Ναπολιτάνο στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ο Μπέπε Γκρίλο εκτίμησε ότι “αποτελεί μέρος της προσπάθειας που καταβάλλει η ιταλική πολιτική τάξη για να καταφέρει να επιβιώσει” ενώ επανέλαβε για πολλοστή φορά την άποψή του ότι “πρόκειται για ένα πονηρό πραξικόπημα”.

“Στο ιταλικό κοινοβούλιο διατηρούν την θέση τους τριάντα βουλευτές και γερουσιαστές που έχουν καταδικαστεί για σοβαρά αδικήματα. Εγώ θέλω να μας κυβερνούν έντιμα άτομα, με γνώσεις και επαγγελματισμό. Υπό αυτή την έννοια, θα έβλεπα ευνοϊκά μια γερμανική εισβολή στην Ιταλία”, σημείωσε ο επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ