Οι ισλαμιστές της Βοστώνης για τους βομβιστές

Οι ισλαμιστές της Βοστώνης για τους βομβιστές 

 

Ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ, ο Τσετσένος που κατηγορείται για συμμετοχή στη διπλή επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστώνης μαζί με τον αδελφό του Τζοχάρ και σκοτώθηκε από τον δεύτερο κατά τη διάρκεια της συμπλοκής με την αστυνομία, είχε διακόψει δύο φορές το κήρυγμα σε τοπικό τέμενος για να διαφωνήσει με τις απόψεις του ιμάμη, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ο Ισλαμικός Σύλλογος Βοστώνης.

Ωστόσο, τόσο ο Ταμερλάν, όσο και ο αδελφός του, “ποτέ δεν εμφάνισαν ίχνη βίας στη συμπεριφορά τους”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση. “Αν είχαν, θα είχε κληθεί άμεσα το FBI”.

Κανένας από τους δύο αδελφούς δεν ήταν μέλος ή τακτικός επισκέπτης του τεμένους στο Κέμπριτζ της Μασαχουσέτης, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Ο μεγαλύτερος αδελφός Τσαρνάεφ διέκοψε μία φορά το κήρυγμα του ιμάμη στο τέμενος του Συλλόγου στο Κέμπριτζ, στις 16 Νοεμβρίου του 2012, αντιδρώντας στο κάλεσμά του προς τους μουσουλμάνους να γιορτάζουν ημέρες όπως την 4η Ιουλίου ή την Ημέρα των Ευχαριστιών, όπως τα γενέθλια του προφήτη Μωάμεθ, ανακοίνωσε ο Σύλλογος.

Και στις 18 Ιανουαρίου του 2013, ο Ταμερλάν σηκώθηκε και πάλι για να διαμαρτυρηθεί αντιδρώντας στην ομιλία ενός ιμάμη ο οποίος χαρακτήρισε τον ηγέτη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ‘εξαιρετικό άνθρωπο’.

Ο νεότερος αδελφός Τσαρνάεφ, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Βοστώνης κι εναντίον του απαγγέλθηκε κατηγορία για συμμετοχή στη διπλή επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστώνης, εμφανιζόταν σπανίως στο τέμενος κι αυτό μονάχα για να προσευχηθεί, σύμφωνα με τον Σύλλογο.

 

Διαβάστε επίσης:

Βοστώνη-Η συγκλονιστική μαρτυρία του Έλληνα γιατρού Χρ. Λιάπη 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ