Συρία: Εκτέλεσαν 85 ανθρώπους

Συρία: Εκτέλεσαν 85 ανθρώπους

 

Άνδρες των συριακών δυνάμεων ασφαλείας και παραστρατιωτικοί πιστοί στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ σκότωσαν τουλάχιστον 85 ανθρώπους σήμερα, μεταξύ των οποίων πολλές γυναίκες και παιδιά, αφού κατέλαβαν ένα προάστιο της Δαμασκού μετά από σφοδρές πενθήμερες μάχες, όπως κατήγγειλαν ακτιβιστές της αντιπολίτευσης.

“Καταγράψαμε 85 συνοπτικές εκτελέσεις, συμπεριλαμβανομένων και 28 που πυροβολήθηκαν σε ένα αυτοσχέδιο νοσοκομείο, αφού οι δυνάμεις του Άσαντ μπήκαν στο Ζντεϊντέτ αλ Φάντελ. Φοβόμαστε ότι τα θύματα της σφαγής είναι πολύ περισσότερα” είπε ο Άμπου Αχμάντ αλ Ράμπι, ένας ακτιβιστής από τη γειτονική συνοικία Ζντεϊντέτ Αρτούζ.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για 80 νεκρούς, μεταξύ των οποίων και πολλοί αντάρτες, που σκοτώθηκαν στους βομβαρδισμούς ή εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες. Σκοτώθηκαν επίσης τρία παιδιά και έξι γυναίκες. “Ο στρατός ελέγχει πλήρως το Ζντεϊντέτ αλ Φάντελ” ανέφερε το Παρατηρητήριο που μετέδωσε και ένα βίντεο στο οποίο διακρίνονται σοροί κατακρεουργημένων θυμάτων.

Μία άλλη ακτιβίστρια από την περιοχή της Δαμασκού είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο, με το οποίο επικοινώνησε μέσω Skype, ότι πολλοί άνθρωποι χτυπήθηκαν στο κεφάλι προτού να τους εκτελέσουν.

Το Ζντεϊντέλ αλ Φάντελ βρίσκεται κοντά στην Νταράγια, το προπύργιο των ανταρτών στα προάστια της Δαμασκού.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ