Για δες ενδιαφέρον οι Γερμανοί!

Μια μέρα μετά τη ψήφιση του Μνημονίου οι Γερμανοί άλλαξαν “τροπάριο”. Σε χθεσινό δημοσίευμα του Spiegel online γίνεται λόγος για ορισμένα “φωτεινά σημεία” -όπως χαρακτηριστικά λέει ο τίτλος- της ελληνικής οικονομίας.

Ο Γερμανός αρθρογράφος επισημαίνει, οτι με όσες περικοπές και αν γίνουν, όσα μέτρα λιτότητας και αν εφαρμοστούν, η Ελλάδα δεν πρόκειται να βγει από την κρίση. Τονίζει λοιπόν στη συνέχεια οτι ο μόνος δρόμος για να τονωθεί η οικονομία της Ελλάδας είναι η ανάπτυξη, και “με καμάρι” παραθέτει έξι προτάσεις που έχουν προκύψει μετά από έρευνα του Spiegel online για τους “δυνητικούς” τομείς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας:

-Τουρισμός: ο οποίος όπως διευκρινίζει στο δημοσίευμα, παραμένει σταθερός ακόμα και εν μέσω κρίσης.

-Ελληνική διατροφή: αναφέρεται στη φέτα και στο ελληνικό ελαιόλαδο που επισημαίνει ότι σύμφωνα με τους ειδικούς είναι το καλύτερο στην ευρώπη.

-Μεταφορές: όπου επισημαίνει ότι παρότι η χώρα μας είναι από τις μεγαλύτερες ναυτικές δυνάμεις στον κόσμο, ο συγκεκριμένος τομέας δεν αποδίδει καθώς τα ελληνικά πλοία αναγκάζονται να ταξιδεύουν κάτω από ξένες σημαίες.

-Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας: Προτρέπει τους γερμανούς και τους ευρωπαίους να προωθηθούν οι επιδοτήσεις για το πρόγραμμά “helios” έτσι ώστε να καταστεί η Ελλάδα ο προμηθευτής ηλιακής ενέργειας και ηλεκτρικού ρεύματος ολόκληρης της Ευρώπης.

-Υψηλή τεχνολογία: όπου αναφέρει χαρακτηριστικά ότι σύμφωνα με ειδικούς «η Ελλάδα έχει πολλά να δώσει» και παραθέτει το παράδειγμα της βιομηχανίας ημιαγωγών.

-Φαρμακευτική: η οποία αναδεικνύεται από το Spiegel online ως ένας από τους πολλά υποσχόμενους τομείς της ελληνικής οικονομίας.

Τώρα αν πρόκειται για έξυπνες επιχειρηματικές ιδέες προς τους επίδοξους Γερμανούς επιχειρηματίες ή για λύσεις που θα βγάλουν τη χώρα και τον ελληνικό λαό από την κρίση,το διαπιστώνετε εσείς. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ