Στο εδώλιο ο “εχθρός” του Πούτιν

Στο εδώλιο ο “εχθρός” του Πούτιν

Η δίκη του υπ’αριθμόν ένα αντιπάλου του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν Αλεξέι Ναβάλνι για καταχρήσεις άρχισε σήμερα στο Κίροφ, 900 χιλιόμετρα από τη Μόσχα.

Ο κατηγορούμενος που αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης ως δέκα χρόνια, αλλά και η αντιπολίτευση, χαρακτηρίζουν τις διώξεις εναντίον του πολιτικές με σκοπό τη φίμωσή του.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι διώκεται επειδή συμμετείχε στη σύναψη συμφωνίας με μια ιδιωτική εταιρεία, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια 10.000 κυβικών μέτρων ξυλείας η αξία της οποίας υπολογίζεται σε περισσότερα από 16 εκατ. ρούβλια (400.000 ευρώ) για την περιφέρεια του Κίροφ το διάστημα 2009-2010.

Από την αρχή της υπόθεσης, ο Ναβάλνι αρνείται τις κατηγορίες, τις οποίες χαρακτηρίζει «παραμύθια».

«Όλη αυτή η υπόθεση εναντίον του Ναβάλνι κατασκευάστηκε από υπαλλήλους της ρωσικής ερευνητικής επιτροπής υπό τις διαταγές του Βλαντιμίρ Πούτιν», αναφέρεται στον ιστότοπο που δημιουργήθηκε για την υπόθεση αυτή από τον Ναβάλνι και τους συνεργάτες του.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι, 36 χρόνων, έγινε γνωστός από τη δράση του κατά της διαφθοράς και την καταγγελία μαζικών καταχρήσεων σε ρωσικές δημόσιες υπηρεσίες.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ