10 συλλήψεις που συνδέονται με την αλ Κάιντα

10 συλλήψεις που συνδέονται με την αλ Κάιντα

Η αστυνομία συνέλαβε 10 πρόσωπα που φέρονται να συνδέονται με την αλ Κάιντα και να στρατολογούσαν μαχητές για τη Συρία.

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε δέκα ανθρώπους σε βάρος των οποίων υπάρχουν υποψίες ότι συνδέονται με το δίκτυο της αλ Κάιντα και στρατολογούν, εκπαιδεύουν κι εξοπλίζουν μαχητές που λαμβάνουν μέρος στον ανταρτοπόλεμο εναντίον του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία, σύμφωνα με δημοσιεύματα τουρκικών ΜΜΕ.

Οι συλλήψεις έγιναν στην επαρχία Κόνια (Ικόνιο), στο κεντρικό τμήμα της Τουρκίας, διευκρινίζουν σε δημοσιεύματά τους στις διαδικτυακές τους εκδόσεις οι εφημερίδες Hürriyet και Radikal, προσθέτοντας πως οι ύποπτοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες σε βάρος τους.

Την Παρασκευή ο τουρκικός Τύπος είχε αναφέρει πως η αστυνομία εξάρθρωσε έναν άλλο πυρήνα του δικτύου της αλ Κάιντα που προετοίμαζε, σύμφωνα με τις πληροφορίες του, επιθέσεις εναντίον της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Άγκυρα και εναντίον της εβραϊκής συναγωγής στην Κωνσταντινούπολη.

Η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα υπήρξε στόχος μιας επίθεσης αυτοκτονίας την ευθύνη για την οποία ανέλαβε μια τουρκική οργάνωση της άκρας αριστεράς. Στην επίθεση αυτή είχε χάσει τη ζωή του ένας Τούρκος φρουρός μιας ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ