Απελευθερώθηκε μετά από 38 χρόνια στη φυλακή

Απελευθερώθηκε μετά από 38 χρόνια στη φυλακή

Ένας αμερικανός, που καταδικάστηκε για τη δολοφονία ενός κοριτσιού πριν από 38 χρόνια, κάτι που ο ίδιος έλεγε ότι ποτέ δεν έκανε, απολαμβάνει το πρώτο Σαββατοκύριακο της ελευθερίας του, μετά την απόφαση ενός δικαστή της Νέας Υόρκης να τον απελευθερώσει.

Ο Ντέιβιντ Μπράιαντ ήταν 18 ετών όταν καταδικάστηκε για τη δολοφονία της Κάρεν Σμιθ, ενός κοριτσιού μόλις 8 ετών, το οποίο τον Μάρτιο του 1975 βρέθηκε νεκρό και κακοποιημένο σεξουαλικά, σε μια σκάλα σπιτιού στο Μπρονξ. Ο Μπράιαντ συνελήφθη λιγότερο από 24 ώρες μετά την ανακάλυψη του νεκρού παιδιού.

Ο έφηβος τότε Μπράιαντ ο οποίος γνώριζε την οικογένεια του θύματος αρχικά ομολόγησε, το έγκλημα αλλά στη συνέχεια και μέχρι σήμερα υποστήριζε την αθωότητά του.

Μετά από χρόνια προσφυγών, ένας δικαστής του Μπρονξ, ο Σεθ Μάρβιν, χωρίς να σχολιάσει την ενοχή του κατηγορουμένου, δήλωσε ότι ο Μπράιαντ προφανώς αδικήθηκε, διότι ο συνήγορός του δεν τον υπερασπίστηκε σωστά, ούτε ο υπήρξε δίκαιη δίκη. Και διέταξε, την περασμένη Πέμπτη, την απελευθέρωση του 56χρονου πλέον Μπράιαντ.

Ο δικαστής σημείωσε ότι ο διορισμένος από το δικαστήριο δικηγόρος, Πολ Άουερμπαχ, δεν περιέλαβε στην γραμμή υπεράσπισης το αίτημα του Μπράιαντ για αιματολογική επαλήθευση, ένα στοιχείο που θα μπορούσε να θέσει υπό αμφισβήτηση τα πορίσματα της αστυνομικής έρευνας. «Αυτό το σφάλμα είναι τόσο σκανδαλώδες και επιζήμιο που στέρησε από τον κατηγορούμενο μια δίκαιη δίκη », είπε ο δικαστής, στην απόφασή του, καταγγέλλοντας την «αμέλεια και άγνοια» του συνηγόρου.

Όσο για τον Μπράιαντ, δήλωσε στην εφημερίδα Daily News χαρούμενος και ιδιαίτερα γοητευμένος από όλες τις νέες τεχνολογίες αλλά ταυτόχρονα πανικοβλημένος διότι δεν έχει που να πάει και είναι χωρίς χρήματα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ