Όταν ο Νταβούτογλου… “υφαίνει”

Όταν ο Νταβούτογλου… “υφαίνει”

 

Στο Κυπριακό υπάρχει «ένα παράθυρο ευκαιρίας», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου στον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι, ο οποίος επισκέφθηκε την Κωνσταντινούπολη.

«Ανέφερα στον κ. Κέρι ότι περιμένουμε από τις ΗΠΑ να ασχοληθούν με το θέμα» είπε o Αχμέτ Νταβούτογλου στους δημοσιογράφους, μετά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό υπουργό, και εξήγησε τι εννοεί «παράθυρο ευκαιρίας», τονίζοντας ότι μετά τις κυπριακές προεδρικές εκλογές δημιουργήθηκαν προϋποθέσεις, που θα πρέπει να μελετηθούν προσεκτικά.

«Αν αξιολογηθούν σωστά και δεν επισκιαστούν από ψυχολογικούς παράγοντες και την οικονομική κρίση, μπορεί να αποδειχθούν η κατάλληλη ευκαιρία για μια μόνιμη ειρήνη στην Κύπρο.

Η λύση του σημαντικού αυτού προβλήματος στην ανατολική Μεσόγειο θα εξασφαλίσει μια σημαντική ανακούφιση του ατλαντικού άξονα και κυρίως στις σχέσεις ΝΑΤΟ- ΕΕ» είπε ο κ. Νταβούτογλου.

Τέλος, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανάφερε στους δημοσιογράφους πως ο Κέρι του είπε ότι και ο ίδιος αισθάνεται πως στη σημερινή συγκυρία υπάρχει «ένα παράθυρο ευκαιρίας».

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ