Τα 8 νομοσχέδια του Μπερλουσκόνι

Τα 8 νομοσχέδια του Μπερλουσκόνι

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, δήλωσε χθες ότι το κεντροδεξιό κόμμα του πρόκειται να παρουσιάσει σύντομα οκτώ νομοσχέδια στο κοινοβούλιο, συμπεριλαμβανομένης μιας πρότασης για την κατάργηση του φόρου κατοικίας, σε μια προσπάθεια να αναλάβει την πρωτοβουλία παρά το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται η χώρα.

Από τότε που διεξήχθησαν οι εκλογές τον Φεβρουάριο και ο ιταλικός λαός απάντησε με ψήφο διαμαρτυρίας, κανένα από τα επικρατέστερα κόμματα δεν κατάφερε να κερδίσει την αυτοδυναμία. Ο ηγέτης της κεντροαριστεράς, Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι αρνήθηκε κάθετα την πρόταση του Μπερλουσκόνι για σχηματισμό συμμαχίας, ενώ με τη σειρά του ο Μπέπε Γκρίλο και το κίνημά του των 5 αστέρων απέρριψε την αντίστοιχη πρόταση του Μπερσάνι.

«Ενώ τα άλλα κόμματα έχουν επικεντρωθεί στο να σπαταλάνε το χρόνο τους, εμείς, ο Λαός της Ελευθερίας έχουμε συνεχώς στο μυαλό μας το συμφέρον της χώρας», ανάρτησε ο Μπερλουσκόνι στη σελίδα του στο Facebook.

Ο πρώην ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε ότι τα οκτώ νομοσχέδια θα αντανακλούν το πρόγραμμα που είχε προτείνει το κόμμα του κατά την προεκλογική περίοδο. Θα είναι «συγκεκριμένες προτάσεις που θα έχουν άμεσα θετικό αντίκτυπο στην πραγματική οικονομία και την κοινωνία, με μέγιστο μέλημα τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Οι προτάσεις περιλαμβάνουν την υπόσχεσή του για κατάργηση του φόρου των κύριων κατοικιών, την αναθεώρηση των εξουσιών του πρακτορείου Equitalia για την είσπραξη των φόρων και την ακύρωση της δημόσιας χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων.

Ορισμένα από τα νομοσχέδια που προτείνει ο Μπερλουσκόνι ίσως βρουν υποστήριξη και από άλλα κόμματα, αφού και ο Γκρίλο είχε κάνει έκκληση για την κατάργηση του φόρου για τις κύριες κατοικίες και την δημόσια χρηματοδότηση των κομμάτων.

Ο Μπερλουσκόνι δήλωσε ότι το κόμμα του θα παρουσιάσει τις προτάσεις λεπτομερώς στις 13 Απριλίου και ότι είναι έτοιμες να υποβληθούν στη Γερουσία.

Στη λίστα των νομοσχεδίων περιλαμβάνονται επίσης μεταρρυθμίσεις στο δικαστικό και φορολογικό σύστημα και μια πρόταση για την αναθεώρηση του συντάγματος της χώρας ώστε να ενισχυθούν οι εξουσίες του πρωθυπουργού.

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ