Η «κατάρα» του Νικολά Μαντούρο

Η «κατάρα» του Νικολά Μαντούρο

Ο προσωρινός πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολά Μαντούρο, προειδοποίησε χθες ότι μια κατάρα πολλών αιώνων θα πέσει πάνω σε όσους δεν τον ψηφίσουν στις εκλογές που θα διεξαχθούν την επόμενη εβδομάδα, για την ανάδειξη του διαδόχου του εκλιπόντα ηγέτη της χώρας, Ούγκο Τσάβες.

Η επίκληση της «κατάρας της Μακαραπάνα» αποτελεί την τελευταία εξέλιξη σε ένα ολοένα και πιο σουρεαλιστικό αγώνα ανάμεσα στον Μαντούρο και τον ηγέτη της αντιπολίτευσης, Ενρίκε Καπρίλες, για την προεδρία της χώρας.

«Αν κάποιος από τους πολίτες ψηφίσει εναντίον του Νικολά Μαντούρο, θα ψηφίζει εναντίον του εαυτού του και η κατάρα της Μακαραπάνα θα πέσει επάνω του», προειδοποίησε ο υποψήφιος για την προεδρία, επικαλούμενος την Μάχη της Μακαραπάνα που εκτυλίχθηκε τον 16ο αιώνα όταν οι ισπανοί στρατιώτες σφάγιασαν τις δυνάμεις των ινδιάνων.

«Εάν νικήσει η μπουρζουαζία θα ιδιωτικοποιήσει τους τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης, θα πάρουν τη γη από τους Ινδιάνους και η κατάρα της Μακαραπάνα θα πέσει επάνω σας», δήλωσε ο Μαντούρο κατά τη διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας στης πολιτεία Αμαζόνας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ