“Υπεράνω όλων η σωτηρία της Κύπρου”

“Υπεράνω όλων η σωτηρία της Κύπρου”

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης τόνισε ότι για την Κυβέρνηση υπεράνω όλων είναι η σωτηρία του τόπου και μόνη έγνοια η διάσωση της οικονομίας.

Ο κ. Στυλιανίδης, ο οποίος σχολίαζε τοποθετήσεις για αναζήτηση λύσεων εκτός Ευρωζώνης και εκτός ευρώ, απηύθυνε σειρά ερωτημάτων προς προβληματισμό.

 

Ειδικότερα, κάλεσε όσους υποστηρίζουν τέτοια λύση να απαντήσουν πώς θα λυθεί εκτός Ευρωζώνης το θέμα ρευστότητας και ποιός θα αναλάβει την ευθύνη να μην πληρωθούν μισθοί και συντάξεις στο τέλος του μήνα, πώς η Κύπρος θα μπορέσει να ασκήσει την ενεργειακή πολιτική που προσδοκά, υποβαθμίζοντας από μόνη της την ευρωπαϊκή της ιδιότητα.

Διερωτήθηκε μάλιστα, εάν κάτι τέτοιο είναι η σοφότερη επιλογή, υπό τις σημερινές συνθήκες ακραίας αβεβαιότητας και αστάθειας στη νοτιο-ανατολική Μεσόγειο και κατά πόσο η Κύπρος μπορεί να αντέξει οποιεσδήποτε ανατρεπτικές εξελίξεις.

Ο κύριος Στυλιανίδης επανέλαβε ακόμη ότι, όσοι προκρίνουν άλλη πρακτική, ουσιαστικά οδηγούν την πολιτική ζωή σε δύσβατα μονοπάτια.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι πολύ σύντομα θα συγκληθεί το Συμβούλιο Αρχηγών, αφού όπως είπε, υπάρχουν εξελίξεις.

Για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τόνισε ο κύριος Στυλιανίδης, το Συμβούλιο Αρχηγών «δεν είναι απλό επικοινωνιακό εργαλείο, αλλά εργαλείο πάνω στο οποίο κτίζεται η ενότητα και η συλλογικότητα και όποτε κρίνει σκόπιμο να το συγκαλέσει θα το πράξει».

Σε ερώτηση, αν έχει αποφασισθεί το τελικό ύψος του «κουρέματος» και ποιές καταθέσεις θα εξαιρεθούν, ο κύριος Στυλιανίδης απάντησε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πληροφόρηση από την Κεντρική Τράπεζα και τους εμπειρογνώμονες.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ