Ταξιδιωτική οδηγία για τη Σομαλία εξέδωσε η Βρετανία

Ταξιδιωτική οδηγία για τη Σομαλία εξέδωσε η Βρετανία

Η κυβέρνηση της Βρετανίας εξέφρασε χθες τις ανησυχίες της για επικείμενες τρομοκρατικές επιθέσεις στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου, προειδοποιώντας έτσι τους πολίτες που σκοπεύουν να ταξιδέψουν στην αφρικανική χώρα.

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία στους πολίτες να αποφεύγουν να ταξιδεύουν σε οποιαδήποτε περιοχή της Σομαλίας. «Η συμβουλή αυτή καθιστά σαφές ότι εξακολουθεί να υπάρχει υψηλός κίνδυνος για τρομοκρατικές επιθέσεις στη χώρα, ενώ πιστεύουμε ότι οι τρομοκράτες σχεδιάζουν επιθέσεις άμεσα στο Μογκαντίσου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ. Παρά τις προειδοποιήσεις όμως δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το ποιοι πιστεύει η βρετανική κυβέρνηση ότι θα διεξάγουν τις επιθέσεις ή από πού προήλθαν τα σχετικά στοιχεία.

Η ασφάλεια στο Μογκαντίσου έχει βελτιωθεί κατά πολύ από τότε που οι αντάρτες της ισλαμιστικής οργάνωσης αλ Σαμπάαμπ εγκατέλειψαν την πόλη μετά από στρατιωτική παρέμβαση τον Αύγουστο του 2011. Παρόλα αυτά, οι βομβιστικές επιθέσεις και οι δολοφονίες εξακολουθούν να συμβαίνουν συχνά στη χώρα της ανατολικής Αφρικής.

Την περασμένη Τρίτη, μια βόμβα εξερράγη στο Μογκαντίσου έξω από τα κεντρικά γραφεία της μεγαλύτερης τράπεζας της Σομαλίας, τραυματίζοντας τουλάχιστον δύο ανθρώπους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ