Ραντεβού Ομπάμα-Ερντογάν

Ραντεβού Ομπάμα-Ερντογάν

Συνάντηση με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, Ταγίπ Ερντογάν θα έχει ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο, στις 16 Μαίου, στο πλαίσιο των συναντήσεων του με πολλούς ηγέτες μεσανατολικών κρατών.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Ομπάμα θα θίξει στον Ερντογάν το θέμα της Συρίας και αυτό της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.

Ο Ομπάμα που είχε ολοκληρώσει στο Αμμάν την πρόσφατη περιοδεία του στη Μέση Ανατολή, θα υποδεχθεί επίσης στις 26 Απριλίου στην Ουάσιγκτον τον Αμπντάλα, επισήμανε ο Κάρνεϊ.

Κατά τη δεύτερη αυτή συνάντησή τους, ο Αμερικανός πρόεδρος θα αναφερθεί στις «πολιτικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις στη Συρία, την ανθρωπιστική κρίση στη Συρία και σε άλλα περιφερειακά ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος», πρόσθεσε ο ίδιος.

Πριν από τις δύο συναντήσεις αυτές, ο Ομπάμα θα υποδεχθεί μέσα στον Απρίλιο και άλλους ηγέτες από τη Μέση Ανατολή: στις 23 του μηνός τον εμίρη του Κατάρ σεΐχη Χάμαντ Μπεν Χαλίφα αλ Θάνι, και στις 16 τον πρίγκιπα διάδοχο του Αμπού Ντάμπι Μοχάμαντ Μπεν Ζάγιεντ αλ Ναχγιάν.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ