Υπό πίεση ο Ολάντ λόγω των off shore

Υπό πίεση ο Ολάντ λόγω των off shore

 

Οι αποκαλύψεις για το παγκόσμιο δίκτυο των εξωχώριων δεν θα μπορούσε να γίνει σε χειρότερη χρονική στιγμή για τον γάλλο πρόεδρο Ολάντ.

Η εφημερίδα Le Monde, που ανήκει στις εφημερίδες που διερευνούν στοιχεία γάλλων υπηκόων, απεκάλυψε ότι ο πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας και στενός φίλος του γάλλου προέδρου, ο Ζαν Ζακ Ογκιέ διαθέτει μετοχές σε δύο εταιρείες στις νήσους Καϋμάν, οι οποίες ονομάζονται και «Ελβετία της Καραϊβικής».

Η αποκάλυψη γίνεται μια μέρα μετά την παραδοχή του παραιτηθέντα υπουργού Προϋπολογισμού Ζερόμ Καϋζάκ, ότι διαθέτει τελικά τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό.

Ο γάλλος πρόεδρος βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, διότι εγείρεται το ερώτημα, εάν και τι γνώριζε το Μέγαρο Ηλυσίων για τις δραστηριότητες του πρώην υπουργού αλλά και του επικεφαλής της προεδρικής προεκλογικής εκστρατείας Ογκιέ, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τα οικονομικά.

Σύμφωνα με χθεσινή δημοσκόπηση μόνο ένα ποσοστό του 27% των Γάλλων πιστεύει ότι ο Ολάντ μπορεί να λύσει τα προβλήματα της χώρας. Είναι το χειρότερο ποσοστό που καταγράφεται σε δημοσκόπηση ενός γάλλου προέδρου μετά από 11 μήνες στην εξουσία.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ