Κλιμακώνει την ένταση η Βόρεια Κορέα

Κλιμακώνει την ένταση η Βόρεια Κορέα

Η Πιονγκγιάνγκ αρνείται την πρόσβαση σε νοτιοκορεάτες εργαζόμενους, στο βιομηχανικό συγκρότημα Κάεσονγκ.

Το καθεστώς της Βόρειας Κορέας εμπόδισε, την Τετάρτη το πρωί (τοπική ώρα), την είσοδο και έξοδο μερικών εκατοντάδων νοτιοκορεατών, οι οποίοι εργάζονται στο βιομηχανικό συγκρότημα Κάεσονγκ. Πρόκειται για μια βιομηχανική ζώνη εντός του εδάφους της Βόρειας Κορέας την οποία διαχειρίζονται από κοινού τα δύο κράτη.

Η ενέργεια αυτή της Πιονγκγιάνγκ προστίθεται στην ένταση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του Βορρά και του Νότου τις τελευταίες εβδομάδες. «Η Βόρεια Κορέα δεν έχει δώσει άδεια, όπως κάνει κάθε μέρα, σε περίπου 484 νοτιοκορεάτες εργαζόμενους να περάσουν στην βιομηχανική ζώνη Καεσόνγκ», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Ενοποίησης της Νότιας Κορέας.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι η Βόρεια Κορέα δεν έχει επιτρέψει ακόμη, ούτε την επιστροφή σε νοτιοκορεατικό έδαφος, 446 εργατών που βρίσκονταν εντός του βιομηχανικού συγκροτήματος. Η βιομηχανική περιοχή Κάεσονγκ, βρίσκεται 10 χιλιόμετρα εντός του βορειοκορεατικού εδάφους και εγκαινιάστηκε το 2004, σε μια συμβολική κίνηση, προς την καθιέρωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών της κορεατικής χερσονήσου. Το συγκρότημα αυτό είναι μια από τις ελάχιστες πηγές εισοδήματος, για την οικονομικά εξαθλιωμένη Βόρεια Κορέα. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ