ΗΠΑ: Έρευνες για τον ανθρώπινο εγκέφαλο

ΗΠΑ: Έρευνες για τον ανθρώπινο εγκέφαλο

 

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα λεπτομέρειες για μια νέα πρωτοβουλία σχετικά με τη μελέτη του ανθρώπινου εγκεφάλου με στόχο να βρεθεί αγωγή ή θεραπεία της νόσου Αλτσχάιμερ και άλλων ασθενειών.

Το πρόγραμμα ονομάζεται Πρωτοβουλία για την Έρευνα του Εγκεφάλου με Προωθημένες Καινοτόμες Νευροτεχνολογίες (BRAIN) και θα χρηματοδοτηθεί με 100 εκατομμύρια δολάρια από τον προϋπολογισμό που έχει καταρτίσει ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα για το φορολογικό έτος 2014—ο Λευκός Οίκος θα δώσει στην δημοσιότητα τον προϋπολογισμό του κ. Ομπάμα την επόμενη εβδομάδα.

“Η πρωτοβουλία BRAIN θα επιταχύνει την ανάπτυξη και την εφαρμογή νέων τεχνολογιών, που θα επιτρέψουν στους ερευνητές να παράγουν δυναμικές εικόνες του εγκεφάλου που θα δείχνουν πώς τα μεμονωμένα κύτταρα του εγκεφάλου και οι πολύπλοκοι νευρώνες αλληλεπιδρούν με την ταχύτητα της σκέψης”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

“Οι τεχνολογίες αυτές θα ανοίξουν νέες πόρτες για να διερευνηθεί το πως ο εγκέφαλος καταγράφει, επεξεργάζεται, χρησιμοποιεί και αποθηκεύει μεγάλες ποσότητες πληροφοριών, ώστε να χυθεί φως στους πολύπλοκους δεσμούς ανάμεσα στη λειτουργία του εγκεφάλου και την ανθρώπινη συμπεριφορά”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ