Βελτιώνεται η υγεία του Μαντέλα

Βελτιώνεται η υγεία του Μαντέλα

Ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα, ο οποίος εισήχθη και πάλι για νοσηλεία την περασμένη Τετάρτη, για τρίτη φορά μέσα σε λίγους μήνες, με πνευμονική λοίμωξη, διατηρεί υψηλό ηθικό και η κατάστασή του βελτιώνεται σταθερά, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του προέδρου Τζέικομπ Ζούμα.

“Οι γιατροί αναφέρουν ότι κάνει σταθερή πρόοδο. Παραμένει για παρακολούθηση και θεραπεία στο νοσοκομείο”, τονίζεται στην ανακοίνωση όπου σημειώνεται επίσης ότι ο 94χρονος ήρωας του αγώνα κατά του απαρτχάιντ “έχει υψηλό ηθικό” και “έφαγε πλήρες πρόγευμα”.

Δεν υπάρχει καμία διευκρίνιση για το αν ο Μαντέλα θα πάρει εξιτήριο πριν από την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών. Ο εκπρόσωπος του ANC, του κόμματος του Μαντέλα, Τζάκσον Μτέμπου, είπε στο δημόσιο ραδιόφωνο SAfm ότι ελπίζει πως ο πρώην πρόεδρος θα μπορέσει να γιορτάσει το Πάσχα με την οικογένειά του.

Η προεδρία της Νότιας Αφρικής, που είναι αρμόδια να ενημερώνει για την εξέλιξη της υγείας του πρώην προέδρου, είχε ανακοινώσει την Πέμπτη ότι ο Μαντέλα “ανταποκρίθηκε θετικά στη θεραπεία”. “Δεν πρέπει να επικρατήσει πανικός στη χώρα, ο Μαντίμπα πάει καλά”, είπε από την πλευρά του Ζούμα, χρησιμοποιώντας το όνομα της φυλής του Μαντέλα με το οποίο τον αποκαλούν οι Νοτιοαφρικανοί.

Το ιατρικό ανακοινωθέν πάντως ήταν μια ανακούφιση για πολλούς Νοτιοαφρικανούς που προσεύχονταν αγωνιώντας για την υγεία του ηγέτη τους, του πρώτου μαύρου προέδρου της χώρας. Στην Καθολική Εκκλησία Ρετζίνα Μούντι του Σοβέτο, όπου ζούσε κάποτε ο Μαντέλα, οι πιστοί άναψαν κεριά γιατί “είμαστε ελεύθεροι χάρη σ’ αυτόν”, όπως είπε χαρακτηριστικά ένας από αυτούς.

Πηγή: AΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ