Δολοφονική επίθεση σε αστυνομικούς

Δολοφονική επίθεση σε αστυνομικούς

Τουλάχιστον τρεις ομοσπονδιακοί αστυνομικοί εκτός υπηρεσίας δολοφονήθηκαν νωρίς σήμερα στην πόλη Αλταμιράνο, στην δυτική πολιτεία Γκερέρο του Μεξικού.

Ο ακριβής αριθμός των αστυνομικών οι οποίοι δολοφονήθηκαν δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, σύμφωνα με έναν αξιωματικό της ομοσπονδιακής αστυνομίας ο οποίος μίλησε στο Reuters.

Μέσα ενημέρωσης στο Μεξικό μετέδωσαν ότι τρεις ως επτά αστυνομικοί έπεσαν νεκροί από τα σφοδρά πυρά.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε μεξικανικά ΜΜΕ, επτά αστυνομικοί βρίσκονταν σε ένα μπαρ λίγο μετά τα μεσάνυχτα όταν βαριά οπλισμένοι άνδρες εισέβαλαν κι άνοιξαν πυρ χωρίς να ανταλλάξουν λέξη με τα θύματα.

Νωρίτερα χθες ανακαλύφθηκαν οι σοροί επτά αγνώστων ανδρών στην Ουρουαπάν, στην πολιτεία Μιτσοακάν, βόρεια της πολιτείας Γκερέρο.

Τα πτώματα βρέθηκαν καθισμένα σε πλαστικές καρέκλες, ορισμένα με τα άκρα δεμένα, σε μικρή απόσταση από ένα εργοστάσιο εμφιάλωσης της Pepsi, ανέφερε η εισαγγελία της πολιτείας.

Γραπτά μηνύματα που βρέθηκαν πάνω σε δύο από τα πτώματα περιείχαν την προειδοποίηση ότι οι επίδοξοι κακοποιοί θα αντιμετωπίσουν περισσότερη βία, χωρίς να δίνουν κάποια ένδειξη σχετικά με το ποιοι διέπραξαν την μαζική δολοφονία.

Εκτιμάται ότι τουλάχιστον 70.000 άνθρωποι έχουν βρει το θάνατο σε επεισόδια βίας που σχετίζονται με την διακίνηση ναρκωτικών στο Μεξικό τα τελευταία επτά χρόνια.

Ο νέος πρόεδρος της χώρας Ενρίκε Πένια Νιέτο, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Δεκέμβριο, δεσμεύτηκε να πατάξει την ανομία και το κύμα φόνων που έχουν στιγματίσει την εικόνα του Μεξικού σε διεθνές επίπεδο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ