Πρόταση μομφής κατά του Ολάντ

Πρόταση μομφής κατά του Ολάντ

 

Πρόταση μομφής κατά της οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση Ολάντ , κατέθεσαν οι  βουλευτές του αντιπολιτευόμενου δεξιού κόμματος UMP, η οποία θα συζητηθεί στην Εθνοσυνέλευση την Τετάρτη.

 

Η πρόταση αυτή, η οποία δεν έχει πιθανότητες να υπερψηφισθεί καθώς το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία στο Σώμα, κατατέθηκε τη στιγμή που η δημοτικότητα του πρόεδρου Φρανσουά Ολάντ βρίσκεται σε καθοδική πορεία, όπως δείχνουν οι τελευταίες σφυγμομετρήσεις.

Ο Ολάντ, «ο οποίος επέπρωτο να ‘επανεφεύρει το γαλλικό όνειρο’ πρόκειται να μείνει στην Ιστορία ως ο πρόεδρος των φόρων και της ανεργίας», υπογραμμίζεται στην πρόταση μομφής, της οποίας το περιεχόμενο δόθηκε στη δημοσιότητα από την κοινοβουλευτική ομάδα του UMP.

«Δεν παραβλέπουμε την πραγματικότητα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Όμως εκείνο που αμφισβητούμε είναι η φύση και η ένταση των απαντήσεων σε αυτήν που προτείνει η κυβέρνηση. Αντί να αναχαιτίσει την κρίση, η κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ την επιτείνει», υποστηρίζουν στο κείμενο της πρότασης μομφής οι βουλευτές του UMP, καλώντας συνάμα την Εθνοσυνέλευση «να τιμωρήσει την οικονομική πολιτική μίας κυβέρνησης σε απόγνωση, ανίκανης να υψωθεί πάνω από τα εκλογικά της συμφέροντα και τα ιδεολογικά της αντανακλαστικά».

Εισηγητής της πρότασης μομφής θα είναι την Τετάρτη στη ολομέλεια της Εθνοσυνέλευσης ο ίδιος ο επικεφαλής του UMP Ζαν-Φρανσουά Κοπέ.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ