Σόιμπλε-Ρομπάι εμπιστεύονται την Ιταλία

Σόιμπλε-Ρομπάι εμπιστεύονται την Ιταλία

 

Την μεγάλη του εμπιστοσύνη στην Ιταλία εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τον σχηματισμό μίας «αποτελεσματικής» κυβέρνησης μετά τις βουλευτικές εκλογές του περασμένου μήνα, από τις οποίες δεν προέκυψε νίκη κάποιου κόμματος με απόλυτη πλειοψηφία.

«Δεν μου αρέσει να επικρίνονται οι Ιταλοί για το πώς ψηφίζουν», είπε ο Σόιμπλε σε μια εκδήλωση του πρακτορείου οικονομικών ειδήσεων Bloomberg, αναφερόμενος στις επικρίσεις που έκανε ο Πέερ Στάινμπρικ, επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), ��ης αξιωματικής αντιπολίτευσης της Γερμανίας.

Αργότερα στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, εξέφρασε την «πεποίθησή» του ότι η Ιταλία θα παραμείνει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων που ακολούθησε ο απερχόμενος πρωθυπουργός Μάριο Μόντι.

«Έχω πλήρη εμπιστοσύνη ότι οι πολιτικοί ηγέτες στην Ιταλία θα ξαναβρούν το σωστό δρόμο τις επόμενες εβδομάδες», είπε ο Ρόμπαϊ, προσθέτοντας ότι αναμένει η επόμενη κυβέρνηση «να συνεχίσει να εργάζεται για μια Ιταλία με ισχυρότερη ανάπτυξη και υγιέστερα δημοσιονομικά».

«Ο Μόντι», σημείωσε ο Ρόμπαϊ, «έκανε εξαίρετη δουλειά στην δημοσιονομική πολιτική και στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να αυξήσει το αναπτυξιακό δυναμικό της Ιταλίας. Αν κάποιος συνεχίσει σε αυτήν την κατεύθυνση νομίζω ότι η Ιταλία έχει κάθε πιθανότητα να επανακάμψει στην θέση που δικαιωματικά της αξίζει στην ευρωζώνη».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ