Λίβανος: Καμία πληροφορία για τους δύο Λιβανέζους

Λίβανος: Καμία πληροφορία για τους δύο Λιβανέζους

 

 

Ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου Αντνάν Μανσούρ δήλωσε σήμερα ότι δεν έχει ακόμη καμία πληροφορία για την τύχη των δύο Λιβανέζων που είχαν απαχθεί στη Νιγηρία, αλλά διευκρίνισε ότι δεν διακρίνονται μεταξύ των νεκρών στο βίντεο που ανήρτησαν στο διαδίκτυο οι απαγωγείς.

Το βίντεο, που φέρει τον τίτλο —στα αραβικά— “Ο θάνατος των επτά χριστιανών ομήρων στη Νιγηρία” συνοδεύεται από μια ανακοίνωση, στα αγγλικά, για την εκτέλεσή τους. Είναι θολό και χωρίς ήχο, αλλά στις εικόνες διακρίνονται τουλάχιστον τέσσερις από τους επτά άνδρες που είχαν απαχθεί στις 16 Φεβρουαρίου από την οργάνωση Ανσάρου.

Οι όμηροι ήταν δύο Λιβανέζοι, δύο Σύροι, ένας Έλληνας, ένας Ιταλός και ένας Βρετανός, υπάλληλοι της λιβανέζικης κατασκευαστικής εταιρείας Setraco.

Απαντώντας σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου ο Μανσούρ είπε ότι “φαίνεται πως οι δύο Λιβανέζοι δεν περιλαμβάνονται στις σορούς που δείχνει το βίντεο”. Πρόσθεσε ότι δεν έχει επιβεβαιωμένες πληροφορίες αλλά σημείωσε ότι συνεχίζονται η πρεσβεία του Λιβάνου στη Νιγηρία είναι σε συνεχή επαφή με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας ώστε να διευκρινιστεί η τύχη των δύο ανδρών, του Ιμάντ Αντάρι και του Κάρλος Αμπου Αζίζ.

Η Ανσάρου θεωρείται παρακλάδι της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ η οποία από το 2009 έχει αναλάβει την ευθύνη για δεκάδες πολύνεκρες επιθέσεις στη βόρεια και κεντρική Νιγηρία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ