Αυστραλία:«Χάκαραν» την Κεντρική Τράπεζα

Αυστραλία:«Χάκαραν» την Κεντρική Τράπεζα

Διαδικτυακή επίθεση φαίνεται ότι δέχτηκε η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας από «χάκερς» οι οποίοι αναζητούσαν ευαίσθητες πληροφορίες, δήλωσε εκπρόσωπος της τράπεζας, προσθέτοντας ότι καμία πληροφορία δεν «εκλάπη».

Η RBA δεν δέχτηκε να απαντήσει στις εικασίες των τοπικών μέσων ενημέρωσης ότι η επίθεση προκλήθηκε από κακόβουλο λογισμικό που είχε εμφυτευτεί στο σύστημα και χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση, με προέλευση από την Κίνα.

Οι επιθέσεις από «χάκερς» σε κυβερνήσεις και επιχειρήσεις ανά τον κόσμο έχουν γίνει πλέον συχνό φαινόμενο, με υποψίες –τις περισσότερες φορές- ότι προέρχονται από την Κίνα. Το Πεκίνο έχει αρνηθεί επανειλημμένα αυτές τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι και η Κίνα έχει πέσει πολλές φορές θύμα «κυβερνο-επιθέσεων», ιδιαίτερα από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όπως είχε δημοσιοποιηθεί και παλαιότερα, η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας είχε δεχτεί ακόμα μια παρόμοια επίθεση το 2011, όπου οι χάκερς είχαν στείλει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έναν ιό, ο οποίος ήταν αδύνατο να ανιχνευτεί από το λογισμικό προστασίας του συστήματος της τράπεζας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ