Γερμανία: Κάηκαν επτά παιδιά

Γερμανία: Κάηκαν επτά παιδιά

 

 

Οι φλόγες κατέκαψαν σήμερα τα ξημερώματα ιδιωτική κατοικία και προκάλεσαν τον θάνατο επτά παιδιών μιας τουρκικής οικογένειας, στη νοτιοδυτική Γερμανία, όπως βεβαίωσε πηγή της αστυνομίας. Η αιτία της φονικής πυρκαγιάς δεν έχει εντοπιστεί.

Πιθανολογείται ότι η φωτιά ξεκίνησε από τον φούρνο στο εργαστήριο δερμάτων στον πρώτο όροφο του κτηρίου, στην πόλη Μπάκνανγκ κοντά στην Στουτγάρδη.

Από την έως τώρα πορεία της προανάκρισης, πάντως, έχει αποκλειστεί μια εγκληματική ενέργεια με κίνητρα ρατσιστικά.

Αρχικώς, αιωρούνταν μια σχετική υποψία επειδή στο ισόγειο του κτηρίου φιλοξενείται τουρκικό πολιτιστικό σωματείο, με αποστολή του την διεύρυνση των σχέσεων με την Γερμανία.

Παρεμβαίνοντας η πυροσβεστική κατάφερε από έναν εξώστη να απεγκλωβίσει με την σκάλα τρείς ακόμα ενοίκους του ιδίου διαμερίσματος (γιαγιά, θείος, ένα κορίτσι).

Οι ζωές τους, παρά τις πυκνές αναθυμιάσεις που εισέπνευσαν επί ώρα, δεν διατρέχει κίνδυνο αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ.

Ο πατέρας ήταν απών την ώρα του δράματος. Το μικρότερο από τα θανόντα παιδιά είχε, μόλις, κλείσει τους έξι μήνες.

Ο εντοπισμός από τις γερμανικές αρχές τον Νοέμβριο προ δύο ετών τριών νεο-ναζί, που είναι ύποπτοι για την δολοφονία εννέα μεταναστών (οι οκτώ τουρκικής καταγωγής) τα έτη από το 2000 έως και το 2006, έχουν αναζωπυρώσει τους φόβους στην τουρκική κοινότητα των τριών εκατομμυρίων στο γερμανικό έδαφος.

Οι τρείς νεοναζί είχαν συστήσει την “Εθνικοσοσιαλιστική μυστική οργάνωση”. Η δίκη τους πρόκειται να ξεκινήσει στο μέσον Απριλίου φέτος, στο Μόναχο.

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ