Αθώος δηλώνει ο γαμπρός του Μπιν Λάντεν

Αθώος δηλώνει ο γαμπρός του Μπιν Λάντεν

 

Αθώος για τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν από το δικαστήριο της Νέας Υόρκης, δήλωσε ο  γαμπρός του Οσάμα Μπιν Λάντεν, Σουλεϊμάν Αμπού Γάιτ.

Ο Άμπου Γάιτ, που έχει παντρευτεί μία από τις κόρες του Μπιν Λάντεν, την Φατίμα, κατηγορείται για συνωμοσία «με σκοπό τη δολοφονία Αμερικανών υπηκόων», σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Το δικαστήριο όρισε ο Άμπου Γάιτ να παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την επόμενη ακρόαση που έχει οριστεί για τις 8 Απριλίου. Εάν κριθεί ένοχος κινδυνεύει να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη. Οι εισαγγελικές αρχές εκτιμούν ότι η δίκη του θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες.

Ο Άμπου Γάιτ εμφανίστηκε μαζί με τον Μπιν Λάντεν και τον τότε υπαρχηγό της Αλ Κάιντα, Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, την επομένη των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 και προειδοποίησε τις ΗΠΑ εξ ονόματος της οργάνωσης ότι “σχηματίζεται μια μεγάλη στρατιά” εναντίον του. Κάλεσε επίσης «το έθνος του ισλάμ να συμμετάσχει στη μάχη κατά των εβραίων, των χριστιανών και των Αμερικανών».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο γαμπρός του Μπιν Λάντεν είχε εμπλακεί «στην προετοιμασία και την εκτέλεση ενός ομοσπονδιακού εγκλήματος εναντίον των ΗΠΑ, των πολιτών και των κατοίκων της χώρας και της περιουσίας τους».

Μετά την 11η Σεπτεμβρίου ο Άμπου Γάιτ σε ομιλία του προειδοποίησε την τότε υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ ότι «η θύελλα δεν θα κοπάσει, ιδίως η καταιγίδα των αεροπλάνων» ενώ απευθυνόμενος στους μουσουλμάνους, τα παιδιά και τους αντίπαλους των ΗΠΑ, τους κάλεσε «να μην επιβιβάζονται σε αεροπλάνα».

 

Διαβάστε επίσης:

Η CIA συνέλαβε τον γαμπρό του Μπιν Λάντεν

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ